De eerste pagina
Image default
Auto

Letten op de bijtelling

Bij zakelijk rijden speelt bijtelling een grote rol. Op dit moment zijn er vier bijtellingspercentages: 4%, 15%, 21% en 25%. Bij bijtelling wordt het bedrag bedoeld dat bovenop het belastbare loon wordt gerekend wanneer u als zakelijke rijder ervoor kiest meer dan 500 kilometer per jaar aan privékilometers te rijden. Hoe lager het percentage hoe voordelig dit natuurlijk voor u is als rijder. Bij de meeste auto’s dient men een percentage van 25% te hanteren.

Welke soort auto’s hebben een lage bijtelling?

Het percentage dat wordt gebruikt om bij uw loon op te tellen is afhankelijke van de CO2-uitstoot van de gekozen auto per kilometer. Hoe lager deze is hoe eerder men in aanmerking komt voor een lagere bijtellingspercentage. De overheid wil op deze manier er voor zorgen dat meer leaserijders een milieuvriendelijke wagen gaan gebruiken. Vooral bij elektrische en hybride auto’s wordt een lagere bijtelling gebruikt. Het laagste percentage, de 4% bijtelling krijgen eigenlijk alleen volledig elektrische auto’s.

Waarom kiezen voor een auto met lage bijtelling?

Bij een Citroen Berlingo leasen krijgt u natuurlijk niet het laagste bijtellingspercentage, maar als u kiest voor een auto met een lage bijtelling scheelt dat natuurlijk in uw portemonnee. Daarnaast zijn de auto’s met een lage percentage beter voor het milieu. De laagste bijtelling krijgt u wanneer de auto geen uitstoot heeft. Dit is alleen het geval bij volledig elektrische wagens. Wanneer de uitstoot tussen de 0 – 50 gram/km ligt moet u 15% bijtellen. Bij een uitstoot tussen de 50 – 106 gram/km geldt het bijtellingspercentage van 21%. Voor alles daarboven wordt 25% bij het loon opgeteld. Tegenwoordig zijn er veel verschillende auto’s die in aanmerking komen voor een lage bijtelling. Dus u keus voor een auto met een lage bijtelling wordt niet heel erg beperkt.

http://www.bedrijfsbusleasen.nl/super-deals/citroen-berlingo-leasen