De eerste pagina
Image default
Vakantie

Je wandelvakantie in Frankrijk begint bij FranceComfort

Voor iedereen die zijn wandelschoenen graag aansnoert is Frankrijk de ideale vakantiebestemming. Met ontelbaar veel kilometers aan wandelroutes biedt la douce France namelijk eindeloos veel wandelplezier. Of je tijdens een wandelvakantie in Frankrijk nu kiest voor een wandeling over het platteland, in de heuvels, langs de kust of door glooiende wijngaarden. Er zijn schitterende langeafstandswandelingen voor zowel beginnende als meer ervaren wandelaars en voor jong en oud. En wist je dat je bij een wandelvakantie in Frankrijk een netwerk met een totale lengte van meer dan 180.000 kilometer gemarkeerde wandelroutes aan je voeten hebt liggen? Dit netwerk is onderverdeeld in streekpaden (GRP), kortere Promenade et Randonnée (PR) routes en langere Grande Randonnées (GR). Je vindt er dus eindeloos veel wandelplezier! 

Zie jij jezelf al wandelen door het Franse landschap en ben je op zoek naar een comfortabele accommodatie? Je wandelvakantie in Frankrijk begint bij FranceComfort! Deze vooraanstaande keten heeft vakantieparken in het midden en het zuiden van het land waar je een heerlijke uitvalsbasis vindt. We lichten alvast een paar mooie bestemmingen voor je uit. 

Ontdek de Poitou-Charentes

In de regio Poitou-Charentes lijkt het fabelachtig mooie landschap rechtstreeks uit een schilderij te komen. Dat is te danken aan de pittoreske dorpjes, prachtige oude kastelen en uitgestrekte landerijen. Niet voor niets is dit gebied onder de wandelaars zeer geliefd. De Poitou-Charentes is gelegen aan de Atlantische Oceaan en ligt in het westen van Frankrijk. Omdat deze streek vrij vlak en op sommige plekken wat heuvelachtig is, zijn de wandelroutes niet snel vermoeiend. Al wandelend kom je langs adembenemend mooie natuurgebieden en schilderachtige plaatsjes. Ook de vele wijngaarden van de Poitou-Charentes lenen zich perfect om mooie wandeltochten te maken. FranceComfort biedt je hier de keuze uit maar liefst drie vakantieparken: Bourg Est-Vigelière, L’Aveneau – Vieille Vigne en Domaine les Forges. 

Wandelen in de Dordogne 

De populaire vakantiestreek de Dordogne ligt in het zuidwesten van Frankrijk en kenmerkt zich door het aangename landklimaat. Door de prachtige, gevarieerde natuur is de Dordogne perfect geschikt voor wandelvakanties. Eeuwenoude bossen en kronkelende rivieren wisselen zich af met wijngaarden, weilanden en natuurgebieden. De Dordogne herbergt duizend kilometer aan lange routes en ruim 4.000 kilometer aan korte wandelroutes. Bij het wandelen kom je door allerlei toeristische dorpjes met sfeervolle terrasjes waar je heerlijk de benen kunt strekken. Ook hier is FranceComfort goed vertegenwoordigd met de vakantieparken Le Lac Bleu, Village des Cigales en Domaine de Lanzac. 

Huur een vakantiehuis met privé zwembad 

Tot slot nog een gouden tip voor wie na een dynamische wandeltocht ultiem wil relaxen. Ook voor een vakantiehuis met zwembad in Frankrijk ben je bij FranceComfort aan het juiste adres! Door lekker te zwemmen, kunnen je spieren en gewrichten goed ontspannen en ben je de volgende dag weer helemaal uitgerust voor het maken van een nieuwe wandeltocht. Door jezelf te trakteren op een vakantiehuis met een zwembad in Frankrijk is rekening houden met openingstijden en ligbedden claimen er ook niet bij. Genieten van een fantastische wandelvakantie wel. Wij zeggen bij Deeerstepagina alvast: beaucoup plaisir à faire de la randonnée!

https://www.francecomfort.com/be/blog/blogitems/uw-wandelvakantie-in-frankrijk-begint-bij-francecomfort