De eerste pagina
Image default
Woning en Tuin

LED verlichting

Een LED is een klein lampje dat gemakkelijk past in een elektrisch circuit. Deze soort verlichting wordt niet warm en ze worden verlicht door de constante beweging van elektronen in het halfgeleidermateriaal. De gemiddelde levensduur van een LED is ongeveer 50.000 uur. De levensduur overtreft hiermee de typische gloeilamp met meer dan tientallen duizenden uren. Tegenwoordig vind je LED-verlichting terug in verschillende toepassingen zoals LCD televisies.

Er is een goede reden waarom mensen op zoek zijn naar kosteneffectieve en energie-efficiënte verlichting oplossingen voor hun huizen. Mensen willen hun elektriciteitsrekening verlagen en ook het probleem aanpakken van niet-vernieuwbare energiebronnen. In de Verenigde Staten is al bijna 90% van de energie gebaseerd op niet-vernieuwbare bronnen. LED verlichting is veruit de meeste efficiënte verlichting op de markt. Ze zijn nu zo populair dat je deze makkelijk kunt vinden in huis producten en in bouwmarkten.  Voor veel mensen is het nog steeds een mysterie hoe led verlichting nou eigenlijk werkt.

LED staat voor “Light Emitting Diodes” en verwijst naar een speciaal type diode dat speciaal is ontworpen om licht te geven wanneer er stroom doorheen gaat. Deze dioden zijn in principe halfgeleiders die worden gebruikte om de richting van de stroom te regelen.

De gemiddelde lichtdiode doet dit door middel van wat bekend staat als een “pn junction”, die is gevormd uit een p-type halfgeleider (die positief geladen dragers bevat) en een n-type halfgeleider (dat elektronen bevat). De verbinding tussen deze twee soorten halfgeleiders is bekend als een “pn junction”. Deze knooppunten zijn de bouwstenen van elke halfgeleider elektronisch apparaat.

Tegenwoordig zijn zoals eerder vermeld al veel produkten die gebruik maken van led verlichting. In de toekomst gaat dit aantal hoogstwaarschijnlijk alleen nog maar toenemen. Er zijn nu al veel leuke verlichting voor binnen te krijgen die gebruik maken van led techniek. Op de website van batterijlicht vind je veel leuke verlichting artikelen.

http://www.batterijlicht.nl/