De eerste pagina
Image default
Auto

Is een auto leasen wel een goed idee?

Of een auto leasen een goed idee is, hangt af van je persoonlijke omstandigheden en je verwachtingen. Als je graag in een nieuwe auto wilt rijden en je hebt een stabiel inkomen waarvan je de leaseprijs kunt betalen zonder in moeilijkheden te komen dan is privé leasen een goede optie. Je kunt zelf bepalen in welk merk auto je wilt rijden, de meeste leasemaatschappijen bieden meerdere merken aan en ook verschillende types en kleuren. Als je privé leaset mag je dat natuurlijk allemaal zelf bepalen, in tegenstelling tot wanneer je via je werk een leaseauto mag uitzoeken. Dan ben je in de meeste gevallen aan een maximum budget gebonden.

Private lease wordt snel populair

Het privé leasen van een auto wordt steeds populairder. Er wordt zo veel reclame voor gemaakt dat je bijna zou vergeten dat een auto kopen ook nog steeds tot de mogelijkheden behoort. Maar als je geen bedrag met 5 cijfers voor de komma op je bankrekening hebt staan om een leuke auto van te kopen dan is leasen een heel goed alternatief. Zo kun je bij voorbeeld een leuke Volkswagen Caddy leasen voor een heel scherpe prijs. Je krijgt dan een nieuwe auto tot je beschikking en de bijkomende kosten zijn bij de leaseprijs inbegrepen.

Veel kosten zijn inbegrepen, maar niet alles

Als er iets defect gaat aan de auto kun je hem naar de garage brengen en de rekening wordt betaald door de leasemaatschappij. Dit geldt natuurlijk niet als je een aanrijding veroorzaakt. Leaseauto’s zijn vaak wel allrisk verzekerd, maar het eigen risico komt voor rekening van de bestuurder bij een aanrijding door eigen schuld of een eenzijdig ongeval. En ook wanneer je te hard rijdt of fout parkeert wordt de bekeuring niet door de leasemaatschappij betaald, die is voor rekening van de chauffeur.

http://www.autoleaseneenmanszaak.nl/super-deals/volkswagen-caddy-leasen