De eerste pagina
Image default
Bedrijven

Een woningrenovatie, waar dient u op te letten?

Heeft u een te renoveren woning gekocht, geïnvesteerd in een vastgoedproject of heeft uw huidige woning een volledige renovatie nodig? Bij een renovatie komt veel kijken. Weet u niet hoe u moet beginnen? In dit artikel helpen wij u verder.

Soorten renovaties

Voordat we met de aandachtspunten van een renovatie beginnen, is het belangrijk om te vermelden dat er twee hoofdtypen renovaties zijn. De eerste categorie is voor de jaarlijkse slijtage. Sommige zaken in uw huis moeten regelmatig worden vervangen, zoals een dakgoot, elektra, warmwaterketel etc. Het tweede type renovatie is een renovatie die u uitvoert om uw woning in waarde te laten stijgen. Het zogenaamde verfraaiingsproject. Beide soorten renovaties vereisen doordachte methoden.

Een doorgronde planning

Renoveren dient plaats te vinden met een strakke planning. De renovatie wordt in een bepaalde volgorde uitgevoerd. Zo is het belangrijk om te beginnen met basiswerk, zoals isolatiewerkzaamheden of dakreparaties. Alleen dan kunnen binnenshuis werkzaamheden worden uitgevoerd, zoals het plaatsen van een nieuwe keuken of badkamer. Aan het eind komt pas de afwerking aan bod. Zonder plan slaat u stappen over die u in het renovatieproces problemen zouden kunnen opleveren. Dit zorgt niet alleen voor extra stress, maar ook voor extra kosten. Werk daarom systematisch, zodat u indien nodig kunt bijsturen en stijgende kosten kunt vermijden.

Maak gebruik van deskundige hulp

Sommige werkzaamheden kunt u zelf uitvoeren. Voor andere werken is het aan te raden een deskundige te zoeken. Financieel gezien is dit relatief duurder, maar dit kan u veel tijd en toekomstige problemen besparen. Wanneer u professionals inhuurt, moet u de opleverdatum en de beëindigingsdatum bepalen in overeenstemming met het contract. Een deskundige weet waar de struikelblokken liggen bij renovatie- en renovatiewerkzaamheden en kijkt vanuit een ander perspectief naar het huis. Er zijn ook bedrijven die gespecialiseerd zijn in renovatieprojecten. Deze hebben de leiding over alles van start tot finish. Van planning tot uitvoering en coördinatie.

Uw financiële status

Een woningrenovatie brengt kosten met zich mee. Het is daarom aan te raden om van tevoren onderzoek te doen naar de kosten die gemaakt moeten worden. Hierdoor komt u niet voor onnodige verrassingen te staan.

Wilt u graag financiële ondersteuning ontvangen? Dan is een renovatielening wellicht interessant. Doe vrijblijvend een online simulatie om een idee te krijgen van de mogelijkheden. Een renovatielening is niet vergelijkbaar met een hypothecaire lening, maar de lening kan wel worden ingezet met als doeleind om bijvoorbeeld uw keuken te renoveren.

 

LET OP, GELD LENEN KOST OOK GELD

https://www.mozzeno.com/nl/persoonlijke-lening/woning/renovatie