De eerste pagina
Image default
Auto

Een nieuwe auto kopen? Maar wat met de oude?

Je kan geen website openen of reclame bekijken, of je krijgt een nieuw auto model te zien. Er zijn heel wat merken die bijna jaarlijks een nieuw model uitbrengen. Met de laatste nieuwe snufjes die iedereen wel wil hebben. Als dat de ogen uit steekt dan sta je waarschijnlijk zeer snel in een garage om die nieuwe auto’s te bekijken. En gelijk heb je, via een lening kan je makkelijk een auto kopen. Maar je   wil graag de oude auto verkopen ?

Je kan deze laten overnemen door de garage waar je de nieuwe koopt. Maar verwacht niet dat hier het meeste geld zal krijgen. Particulier verkoop kan je mogelijk het meeste opleveren, maar ook hier ben je onzeker dat je aan je geld zal geraken. Je hebt mondelinge afspraken, maar die worden niet altijd nageleefd. Je kan dan best via een auto opkoper werken. Zij hebben een website beschikbaar waar je alle gegevens van je auto kan mee doorsturen. Dit moet niet tot in detail zijn, wel de meest noodzakelijke gegevens, zoals:

  •           Merknaam
  •           Model van de auto
  •           Kilometerstand
  •           Enkele foto’s
  •           Bouwjaar
  •           Type motor
  •           Eventuele schade

Met die gegevens kan de opkoper al heel wat verder, je kan dus snel een bod verwachten. Wil je je auto verkopen online, dan is dit de ideale manier. Je zal een bod krijgen volgens de dagwaarde van de auto. Het is nu aan jou om te beslissen. Ben je niet tevreden met het bod dan kan je beslissen om te onderhandelen of een ander bod af te wachten. Aangezien er heel wat opkopers zijn heb je hier dus heel wat keuze in. Vergeet niet dat de opkoper ook nog moet verdienen. Hij koopt jouw auto op, maar zal deze nadien door verkopen.