De eerste pagina
Image default
Architectuur

Het huis moet leeg

Iedereen weet het, maar het liever niet. Je wordt ouder. Uiteindelijk en hopelijk worden we zo oud, dat we niet meer voor ons zelf kunnen zorgen. De kinderen, waar de je als ouder zijnde jaren lang goed voor hebt gezorgd moet de taak nu van je overnemen. Misschien kom je wel op een punt dat je, je moeder  of vader naar een zorginstelling moet sturen hoe vervelend de situatie ook kan zijn. Al met al zal dit wel voor rust zorgen bij de familie. Alleen wat ga je nu doen met het huis wat leeg komt te staan?

Het huis ontruimen is iets wat moet gebeuren dan. Het is wel belangrijk dat je dit gestructureerd aanpakt, want het blijft een lastige klus die veel tijd in beslag neemt. Daarom geef ik als tip mee om professionele hulp in te schakelen. Dat scheelt zeeën van tijd, omdat deze professionals exact wten hoe ze dit moeten doen. Waar ze ook over beschikken izijn bepaalde vervoersmiddelen die je nodig hebt om de spullen van A naar B te vervoeren. Want er moeten ontzettend veel spullen verplaatst worden. Daarbij hebben ze grote dozen en grote auto’s. Tot slot zal je ook minder overlast veroorzaken voor omstanders.

Uiteraard heb je ook de keuze om de woning te ontruimen. Ik kan je misschien dan snel een aantal tips geven hoe je dat het best kan aanpakken. Ik zou beginnen met het leeg halen van de kledingkasten. Het zijn vaak veel spullen die je wel makkelijk kan vervoeren. Het best kan je de kleding vervoeren in grote vuilniszakken, omdat je hier veel kleding in kwijt kan en het vrij makkelijk te vervoeren is. Voor alle breekbare spullen zoals servies en andere objecten, kan je het best gebruik maken van grote doeken, handdoeken en theedoeken. Hierdoor kan je het en makkelijk bij elkaar houden en zorg je ervoor dat het niet breekt.