De eerste pagina
Image default
Aanbiedingen

Cilindersloten

Er zijn verschillende mogelijkheden die er voor zorgen dat een inbreker niet zomaar een woning binnen kan dringen. Verschillende tips kun je gebruiken om de inbrekers zo veel mogelijk buiten de deur te houden, maar een van de belangrijkste aspecten tussen een inbreker en de woning is een goed slot. In deze tekst gaan we daarom kijken bij goede sloten. Wat kan een gloed slot voor je betekenen en welke sloten kun je het beste gebruiken om een inbreker buiten de deur te houden?

Een goed slot houdt inbrekers tegen

Een goed slot is er namelijk om inbrekers buiten de deur te houden. Een inbraak kan een hoop schade aanrichten. Niet alleen aan de woning en aan de spullen, maar ook aan iemands geestelijke gesteldheid. Het kan vrij heftig zijn wanneer iemand een inbraak achter de rug heeft. Dit kan nog jarenlang zorgen voor een vervelende situatie en daarom is het dus ook zo belangrijk om een goed slot op de deur te hebben omdat deze er voor kan zorgen dat een inbreker niet binnenkomt, maar ook dat een inbreker het slot wellicht al ziet en het huis overslaat. Op dit moment de beste sloten die er zijn, zijn cilindersloten met een SKG3 Keurmerk, maar wat maakt dit cilinderslot nou beter dan andere sloten?

Waarom een cilinderslot?

Wanneer het slot een cilinder heeft, is het zo dat de sleutel die in het slot gestopt wordt, stiftjes naar boven of naar beneden beweegt. Wanneer deze stiftjes precies op de goede manier verschoven zijn, kan het slot gedraaid worden. Wanneer dat niet het geval is, kan het slot dus ook niet gedraaid worden. Op die manier is het dus onmogelijk om met andere voorwerpen te proberen de deur te forceren. Behalve wanneer we kijken naar een vrij nieuwe techniek genaamd kerntrekken. Bij kerntrekken wordt namelijk een grote schroef in het slot geboord en vervolgens het slot alsnog geforceerd. Kerntrekbeveiliging is een beveiliging die cilindersloten met een SKG3 keurmerk hebben. Bij dit slot is het dus ook zo dat de sloten niet geforceerd kunnen worden door kerntrekken. Het beste slot op dit moment is dus een cilinderslot met een SKG3 keurmerk. Dit slot is niet alleen moeilijker open te breken, maar bezit ook kerntrekbeveiliging. Hierdoor is het zo goed als onmogelijk om de deur open te breken. De inbreker zal kiezen voor een andere woning en de jouwe overslaan.

https://mc-cilinder.nl/product-page/