De eerste pagina
Image default
Auto

Wat je moet weten over zakelijk leasen voor zzp’ers

Als je zzp’er bent dan lopen zakelijk en privé vaak door elkaar heen. Je leeft immers zelf van het geld dat je als zelfstandige verdient. Dan wil het wel eens gebeuren dat je het overzicht kwijtraakt. Dit kan vervelende consequenties hebben. Zakelijk leasen zzp is een leuke optie om een bedrijfsauto te kunnen rijden. Maar houd wel in de gaten dat de kosten wel betaald moeten worden. Een contract voor zakelijke lease wordt niet geregistreerd bij het Bureau Krediet Registratie (BKR). Je kunt zo’n contract dus ook afsluiten als je privé schulden hebt. Maar alles moet uiteindelijk natuurlijk wel worden betaald. Dit kan op grote problemen stuiten als je te hoge financiële verplichtingen aangaat.

Tussentijds je contract opzeggen is niet handig

Als je hebt gekozen voor de Dacia Dokker lease dan is het niet verstandig om tussentijds het contract op te zeggen omdat je het niet meer kunt betalen. Dan ben je namelijk hoge boetes verschuldigd. Het is dus belangrijk om vooraf goed te bekijken of je het maandelijkse leasebedrag voor langere tijd kunt opbrengen. Natuurlijk kun je te maken krijgen met onverwachte omstandigheden zoals ziekte of terugloop van opdrachten of omzet. Maar als alles goed loopt moet je het leasebedrag per maand gewoon kunnen betalen zonder problemen. Als dat niet zo is dan is het beter om geen auto te leasen of een goedkoper model te kiezen met lagere maandlasten.

De kosten staan vast

Het grote voordeel is wel dat de kosten voor langere tijd vast staan. Je weet waar je aan toe bent en de kosten veranderen niet meer. Je hoeft geen dure reparaties te betalen en je hebt geen extra kosten als er onderhoud moet worden gedaan aan de auto. Het maandbedrag kun je voor de gehele leaseperiode alvast in de administratie opnemen als vaste kosten voor de duur van het leasecontract.

https://www.zakelijkleasenzzp.nl