De eerste pagina
Image default
Auto

Let goed op als je het leasecontract gaat tekenen

Het moment is daar, je gaat een bedrijfsauto leasen en het contract hiervoor ligt klaar. Zoals je altijd moet doen voor je ergens tekent, lees je ook dit contract goed door. Een bedrijfsauto leasen doe je tenslotte voor circa 5 jaar en het zou vervelend zijn als je al die jaren aanhikt tegen iets waar je eigenlijk niet achter staat. Begin met de tenaamstelling van het contract en controleer of al jouw gegevens correct en volledig zijn opgenomen. Voeg zo nodig een kopie van je legitimatiebewijs toe. En als het niet klopt, laat je het aanpassen.

Kilometrage en brandstofverbruik

Afspraken over kilometrage en brandstofverbruik worden ook in het leasecontract opgenomen. Ga je een bedrijfsauto leasen dan moet je van te voren goed berekenen hoeveel kilometers je binnen de contractduur denkt te gaan maken. De combinatie van de contractduur en kilometrage bepalen grotendeels de leaseprijs. Zorg ook voor een realistische inschatting van het brandstofverbruik bij het leasen van een bedrijfsauto. Ga hierbij niet af op wat leveranciers zeggen, want de werkelijkheid wijkt daar gemiddeld 20% van af. Jij rijdt tenslotte maar zelden onder de meest gunstige omstandigheden waar de leverancier zich wel op baseert.

Gewenste opties

De looptijd van de leasecontract moet er uiteraard ook instaan. Check of het er in staat en of het klopt, anders kun je voor een lelijke verrassing komen te staan. Als laatste ga je natuurlijk een bedrijfsauto leasen die zo veel mogelijk aan jouw wensen voldoet. Het merk, type en kleur, wel of geen trekhaak, een radio en boxen en winterbanden zijn reële opties, maar minstens zo belangrijk zijn de afspraken over verzekering, vervangend vervoer, pech onderweg en een tankpas. Lees voordat je werkelijk de bedrijfsauto leasen gaat het leasecontract goed door om na te gaan of al deze afspraken er naar wens in zijn opgenomen.

http://www.bedrijfsautoleasendirect.nl