De eerste pagina
Image default
Eten en drinken

sperziebonen koken met een HelloFresh Maaltijdbox

Ben jij ook zo gek op sperziebonen? Niet gek, want sperziebonen zijn ook erg lekker. Tegenwoordig vind je in veel maaltijdboxen ook sperziebonen. Je kunt er namelijk leuke gerechten mee maken. Koken met bonen is goed voor de afwisseling en ook nog eens erg gezond. Goed te combineren met zowel vlees als vis. Je zet er binnen no-time een lekker gerecht mee op tafel. In dit artikel bespreken we een aantal nieuwsberichten rondom de sperzieboon, en geven we een tip hoe je gemakkelijk bij HelloFresh een maaltijdbox kunt bestellen.

De prijs van sperziebonen verder onder druk De recente weersomstandigheden in Florida en Mexico hebben een grote impact gehad op de prijzen van sperziebonen tijdens de laatste paar maanden in de noordoostelijke en Mid-Atlantic-regio’s. Volgens ingewijden is de kwaliteit van wat geoogst is dit jaar behoorlijk goed. “Het grootste probleem heeft meer te maken met vraag en aanbod, wat op zijn zachtst gezegd voor wat uitdagingen heeft gezorgd. Thanksgiving en kerst waren vrij lastig wat betreft het aanbod van sperziebonen.” “We zien dat dingen iets rustiger worden op dit moment, maar dit heeft waarschijnlijk te maken met de stormen van de laatste tijd aan de oostkust. Het kan iets tijdelijks zijn, maar de laatste maanden zijn een dure tijd geweest voor sperziebonen.” Zelf ook lekkere verse groente eten? Bestel dan een HelloFresh maaltijdbox. Je boodschappenpakket wordt dan gemakkelijk gratis bij je thuis bezorgd.

Gratis sperziebonen plukken bij de boer? Een man en een vrouw uit Zwijndrecht zijn niet meer welkom op het erf van bonenboer Martin de Ruiter in Strijen. Het stel plukte afgelopen weekend voor ruim 100 kilo sperziebonen op een plukdag die voor 3 euro te bezoeken was en verkochten die voor eigen gewin. ,,De bedoeling van die bonenplukdag is puur educatief. Daar is op een heel trieste manier misbruik van gemaakt,” Voor 3 euro per persoon kan iedereen in het weekeinde naar hartelust sperziebonen plukken op De Ruiters erf aan de Groot Cromstrijensedijk. ,,Dat iemand voor dat bedrag 6, 7 of 8 kilo bonen plukt en meeneemt vind ik totaal niet erg. Ook 20 kilo is geen punt. Het gaat om de intentie.” Wekelijks ziet de agrariër honderden ouders en kinderen fanatiek bonen plukken. Maar zo gretig als het Zwijndrechtse koppel heeft hij het nog nooit gezien. De meesten plukken een zak bonen vol, komen langs ons tentje voor koffie of een patatje en vragen informatie. Dit stel zat achter in het veld te plukken en ging om 17.00 uur met loodzware zakken in een rechte lijn naar de auto. Het was al dubieus.”. Heb je geen tijd om zelf je bonen te plukken? Probeer dan eens een HelloFresh maaltijdbox.

Sperziebonen uit andere landen Vroeger wisten we nog waar de sperziebonen vandaan kwamen: van ons eigen landje, of tenminste uit ons eigen land. Maar zo is het voor de meeste Nederlanders allang niet meer. De sperziebonen komen uit Egypte, de aardbeien uit Spanje en de kiwi’s uit Nieuw-Zeeland: het staat er in de supermarkt keurig bij. Al ga je daar wel van piekeren. Want het kopen van fruit en groente is voor stedelingen (en dat zijn veel Nederlanders) nou net hét moment om herinnerd te worden aan wat er zoal groeit en bloeit. Als je dan leest dat zo’n tomaat helemaal uit Spanje komt, dan dringen zich minder idyllische beelden op: van vieze vrachtwagens in de file, van energieverslindende koelcellen. En van pesticiden, want wie weet wat ze daar in het buitenland allemaal op de groente spuiten.

Wil jij zeker weten dat wat je koop, ook echt lekker vers is? Bestel je boodschappen dan gewoon via het internet. Neem een HelloFresh maaltijdbox. Dan worden je ingredienten kant en klaar bezorgt en hoef je het alleen nog maar te koken. Dit scheelt je een hoop tijd en is ook nog eens ontzetten leuk. Alvast veel plezier tijdens het koken, en geniet van je vrije tijd. Eet smakelijk!

https://www.maaltijdbox.net