De eerste pagina
Image default
Vakantie

Op de Camping is een Zakmes een MUST

Wees goed voorbereid op vakantie met een zakmes

Of je het nou thuis gebruikt of op reis bij een camping, een zakmes is zonder twijfel een van de belangrijkste gadgets die je kan bezitten. Je kunt zoveel dingen doen met een zakmes: Kaas snijden, flessen openen, maar ook de perfecte stok maken om marshmallows mee te bakken. Een zakmes was de app voordat apps überhaupt bestonden.

Over het algemeen zijn zakmessen kleiner dan normale messen, omdat dit gemakkelijker te vervoeren valt. Voor de meeste zakmessen zal het lemmet tussen de 5 en 10 cm lang zijn. Dit zal alleen niet lang en sterk genoeg zijn als je iets wilt doet zoals survivallen, maar als je doel is om touwen of groentes te snijden, dan zit je hiermee helemaal goed. Fabrikanten gebruiken allerlei materialen–van aluminium tot en met botten–om het handvat en al je favoriete metalen (denk aan carbon en RVS) voor het mes te maken.

Je hebt zoveel verschillende opties voor het kiezen als je een zakmes wilt kopen, dus het is misschien handig om je zoekopdracht iets te verfijnen. Zakmessen mogen lekker simpel zijn, zo hebben sommige maar één mes, andere twee, en sommige zelfs drie of meer! Misschien heb jij wel een Wenger Giant nodig, wie zal het zeggen? Variatie is wat het leven zo mooi maakt.

Multitools

Dit laatste wordt ook wel een multitool genoemd. Multitools zijn misschien beter bent als de kleiner transformer-units die ergens in je huis ronddwalen. Deze multitools hebben allerlei hele handige opties. Ze staan er om bekend dat ze bijna ieder probleem op de camping (en eigenlijk ook in iedere andere situatie) kunnen oplossen.

Wees er dus zeker van dat je ook goed kijkt naar de beste multitools voordat je een zakmes koopt. Zoals mijn overgrootvader ooit heeft gezegd: “Ooit, in de uitgestrekte vlaktes van Duitsland, toen verloor ik mijn kurkentrekker. Wij hebben toen met twintig man, weken lang, op niks anders dan voedsel en water moeten teren.” Wees dus niet zo ongelukkig als de vader van de vader van mijn vader!

One Last Thing!..

Als laatste is het handig om bij de aankoop van je zakmes te kijken hoe je het mes scherp gaat houden. Thuis kan je een zakmes ergens professioneel laten verscherpen, maar op reis moet je dit zelf doen. Ik bespaar je het verhaal over mijn overgrootvader over hoe hij vergeten was om een wetsteen mee te nemen, want dat kan je vast zelf wel een beetje invullen. Kijk hier eens hoe je zelf een budget steen kunt maken om je zakmes te verscherpen.

http://www.futurmshop.nl/