De eerste pagina
Image default
Banen en opleidingen

Github Gids voor de geesteswetenschappen

Global recruitment

Het lezen van profielen op Github is als het lezen van de samenstelling van chips. Het klinkt ingewikkeld, maar je komt er snel achter. Vandaag zullen we proberen erachter te komen en ervoor te zorgen dat het vinden van een ontwikkelaarsprofiel op Github alleen maar “oh, laten we eens kijken naar de ziel van de ontwikkelaar.”

Behandel de voorwaarden / Omdat het het meest beangstigt.

Git is een gedistribueerd versiecontrolesysteem. Het helpt ontwikkelaars om alle wijzigingen in de code op te slaan, wijzigingen in bestanden bij te houden en samen te werken met het team.

Github is een service voor het hosten (d.w.z. opslaan) van repositories. Op Github kun je verschillende versies van de code beheren, de broncode beheren en met het team samenwerken. Dat wil zeggen, doe hetzelfde als Git.

En hier is het verschil tussen hen: Git is een tool waarmee een team voor het eerst code kon bewerken en tegelijkertijd aan hetzelfde project kon werken, en GitHub is een platform voor projecten die Git gebruiken.

Open Source is een transparante benadering voor het maken van projecten. Ontwikkelaars openen de code van de producten waaraan ze werken – ze kunnen er samen aan werken en ook kopiëren. En het staat allemaal op Github.

Een commit is het openbaar opslaan, vastleggen (in een archief, repository, etc.) van wijzigingen in de code.

Een repository (repo) is een repository van versies van de code van een project **. ** De repository bevat een logboek van de commits die eraan zijn toegevoegd. Een repository kan verschillende takken hebben – elk met zijn eigen geschiedenis en oorsprong. Standaard heet de master branch “master”. In de regel wordt alle voltooide code gecombineerd tot een master.

Fork (fork) – een kloon van de repository. U kunt uw eigen wijzigingen aanbrengen in de repository-kopieën, bestanden bewerken. U hebt bijvoorbeeld besloten om wijzigingen aan te brengen in iemands repository, gemaakt, en nu kunt u ze delen en naar de auteur van de originele repository sturen. Dit wordt beschouwd als een pull-verzoek en wordt een pull-aanvraag genoemd.

Problemen zijn voorwaardelijke uitgiftekaarten die u kunt maken om bugfixes, introducties van nieuwe functies of andere verzoeken bij te houden. Zoals Trello-kaartjes.

Het readme is het eerste bestand dat wordt gelezen wanneer u de repository opent. Een goed open source-project heeft meestal een Readme-bestand waarin wordt uitgelegd waar het voor is, waar het wordt gepubliceerd en wat documentatie over het gebruik ervan.

Bijdrage is de acties van een Github-gebruiker, waarbij zijn activiteit op het platform wordt geteld: 

  • committeren aan de master branch;
  • een probleem openen;
  • aanbieden om een ​​pull-aanvraag in te dienen;
  • het verzenden van een pull-verzoek voor beoordeling.

Wat is er nog meer belangrijk om te weten?

Laten we teruggaan naar de vraag: wat is Github in principe. Het is een platform waar ontwikkelaars en bedrijven (ja, inclusief) projecten kunnen opslaan en samen kunnen bewerken. Maar we zien slechts een deel van de repositories – degene die voor iedereen beschikbaar zijn.

Dus een voorbeeld. Een ontwikkelaar die actief is op Github (hij krijgt regelmatig iets) is auteur of deelnemer aan een groot open source project. We concluderen dat hij hoogstwaarschijnlijk een grote ontwikkeling heeft doorgemaakt in de projecttaal. Dat wil zeggen, de activiteit en waarde van de bijdrage van de ontwikkelaar als geheel vertelt ons over het niveau van zijn vaardigheden.

Maar! Niet elke ontwikkelaar gebruikt Github, en niet iedereen kan dat – er zijn veel bedrijven die jongens verbieden deel te nemen aan open source-projecten.

Waar moet ik op letten in mijn profiel?

Github is de perfecte tool om meer te weten te komen over de technologiestack. U kunt gewoon zien welke technologie de meeste opslagplaatsen heeft of waaraan deze recentelijk heeft gewerkt.

En hier komen deze tools van pas:

Github-gebruikerstalen

Toont een diagram van de talen en vaardigheden van de ontwikkelaar direct onder de foto en contacten. Het zal duidelijk worden wat hij het meest gebruikt.

Github-prijzen

Een tool die u helpt te begrijpen welke plaats een ontwikkelaar doorgaans inneemt in de beoordeling.

Profieloverzicht voor Github

De pagina waar u de bijnaam van de kandidaat kunt laten vallen en zo levendige statistieken kunt krijgen.

Octohunt

Een eenvoudige tool om ontwikkelaars op Github te vinden. Voer vaardigheid en locatie in, Octohunt toont profielen.

We kijken naar de activiteit van de kandidaat. Afhankelijk van de instellingen van zijn profiel, wordt zijn openbare of privéactiviteit hier weergegeven. Het ziet er zo uit – op sommige dagen heeft de ontwikkelaar veel directe bijdragen geleverd, op andere – niet genoeg:

Als dit schema helemaal leeg is, willen we u eraan herinneren dat dit niet betekent dat de ontwikkelaar niets doet en van 9 tot 18 uur aan het werk gaat. Hij kan zijn persoonlijke activiteit verbergen voor het profiel. Trek niet te snel conclusies uit een eerste blik op Github 🙂

Het is erg gaaf en belangrijk als de ontwikkelaar heeft gemaakt / bijdraagt ​​aan grote en populaire projecten, betrokken is bij het werken aan repositories met een goede reputatie in de gemeenschap.

Bekijk de Contribution-activiteit van de afgelopen maanden en kijk wat de ontwikkelaar heeft gedaan. Je zult meteen zien wat meer was: commits, issues, pull-verzoeken.

Ga dan naar het tabblad “Repositories” en evalueer of hij een bijdrage heeft geleverd aan de besproken projecten of niet. Bekijk de gevorkte repositories voor hoeveel de ontwikkelaar heeft bijgedragen aan het project.

Om de populariteit van een project te meten, kun je zien hoeveel sterren het heeft.

Een ster is een manier om je op een project te abonneren en er interesse in te tonen. Dus de ontwikkelaars stellen voor zichzelf een feed van interesses samen om in de toekomst meer vergelijkbare projecten te zien.

Als een repository meer dan 500 sterren heeft, is deze waarschijnlijk populair en significant.

Het is duidelijk dat u de kwaliteit van de code niet kunt beoordelen, alleen een basiskennis van wat hij deed, aan welk project hij deelnam, zal al nuttig zijn. Ten eerste is dit een slimme manier om een ​​dialoog aan te gaan met een ontwikkelaar, en ten tweede kun je competent een vacature presenteren door te vertellen dat je hebt gezien hoe hij zijn vaardigheden en technologieën gebruikt, die ook nodig zijn om in jouw bedrijf te werken.

Wat betekent het aantal abonnees in het algemeen?

Het aantal profielabonnees is ook een indirecte indicator van zijn vaardigheden en reputatie in de gemeenschap.

2-10 abonnees is normaal, 11-25 is goed, 26-75 is al fantastisch en meer dan 75 abonnees zijn al een rockster.

search for a job

https://www.globalrecruitment.info/