De eerste pagina
Image default
Bedrijven

Niet elk soort riet is geschikt

Heb je besloten een rietendak aan te leggen? Dan is het verstandig onderzoek te doen naar al het verschillende riet dat beschikbaar is. Niet elk soort riet is namelijk geschikt om op je dak te leggen. Gelukkig voor u is er een breed aanbod aan verschillende soorten riet. Je kan zelfs kiezen uit welk land je het riet wilt laten komen. Het is ook mogelijk riet uit de lokale buurt te gebruiken voor je rietendak. Een soort riet dat rietdekkers gebruiken is zoetwaterriet. Dit is speciaal soort riet, die door het speciaal oogsten geen schimmel kan bevatten. Voor de beste kwaliteit van het riet, is het belangrijk dat je vlak bij de grond oogst. Hierdoor kan je geen planten en bladeren vinden en geeft het riet een mooie rechte vorm aan.

Rietdekkers keuren het riet dat ze kopen eerst voordat ze daadwerkelijk de leverancier betalen. Er zijn verschillende criteria die ze meenemen bij het aanschaffen van riet. Bij het aanleggen van je rietendak is het belangrijk dat je riet van goede kwaliteit is en je niet binnen een paar jaar het riet moet vervangen. Dat is de reden van de kwaliteitscontrole voordat rietdekkers riet kopen. Een aanrader is je te mengen in dit proces, zodat je het rietdekkers bedrijf niet aansprakelijk kan stellen voor het slechte riet.

Erg belangrijk bij een rietendak is de onderhoud. Je moet regelmatig het dak zelf controleren en laten controleren door professionals. Je kan je dak laten controleren op slijtage en dat er geen vocht tussen komt. Hierdoor kan namelijk mos komen en dat is erg lastig weg te halen en erg slecht voor het riet. Het is ook mogelijk af en toe nieuw riet tussen het oude te stoppen. Je vult het als het ware op.

http://www.rietwerk.nl