De eerste pagina
Image default
Bedrijven

Warmtepomp of zonnekoepel

Het warm houden van je zwembad is natuurlijk heel fijn. Het zorgt er niet alleen voor dat jij in een fijne temperatuur een rondje kan zwemmen, het zorgt er namelijk ook voor dat je langer kan genieten van je zwembad. Een voorverwarmd zwembad zorgt er namelijk ook voor dat je in de herfst, winter en lente kan zwemmen. Wat ga je hiervoor gebruiken? een warmtepomp of zonnekoepel?

Zonnekoepel

Je kunt zwembadwater vandaag de dag verwarmen op een natuurlijke en volledig duurzame manier. Dit kan gedaan worden door gebruik te maken van een zwembad zonnecollector. Na aanschaf werken deze volledig kosteloos op zonne-energie. Tijdens zomermaanden kan je door gebruik van een koepelzonnecollectoren het zwembad een vijftal graden verwarmen. Daardoor heeft het water van ongeveer half mei tot half september een aangename water temperatuur.

Warmtepomp

Voor zwembad verwaming wordt meestal gebruik gemaakt van een warmtepomp. Het is niet alleen efficiënt en goedkoop, maar daarnaast ook nog eens een zeer milieuvriendelijke manier voor het verwarmen van je zwembad. Dit houdt in dat er geen of weinig C02 uitstoot is. Een warmtepomp is ideaal voor grotere zwembaden en voor iedereen met een medium sized zwembad.

https://outathome.be/product-categorie/water/zwembaden/zwembad-verwarming/