De eerste pagina
Image default
Financieel

Waarom kost lenen geld

Geld lenen kost geld, maar des te meer geld je gaat lenen, des te meer je moet gaan betalen. Laat het daarom eens rustig op je afkomen wat het geld lenen jou gaat kosten. Als je nu 10.000 euro gaat lenen tegen een rente van 4% of dat je nu 1500 euro gaat lenen tegen 4%, dit scheelt nogal in de maandlasten en daarom moet je goed kijken hoeveel geld je echt nodig hebt. Alleen het geld dat je echt nodig hebt moet je gaan lenen, anders krijg je extra maandlasten waar je eigenlijk niets aan hebt. Je hebt het geld dan namelijk niet nodig maar gaat er toch naar leven, je denkt dat je meer te besteden hebt en gaat misschien wel ruiger leven. Hierdoor wil je nog meer geld gaan lenen en dan moet je nog meer rente gaan betalen.

Kies er daarom voor om alleen geld te gaan lenen als het echt nodig is. Geld lenen is echter wel iets waar steeds meer mensen gebruik van maken. Maar dat komt ook omdat veel dingen steeds duurder worden en we niet meer gaan verdienen.

Geld lenen, doen of niet?

Of dat je nu geld moet gaan lenen of niet, dat moet je natuurlijk zelf gaan beslissen. Maar het is goed om even de goede afweging te gaan maken aan de hand van de voordelen en de nadelen. Loop deze even na en probeer er achter te komen of dat geld lenen wel echt nodig is bij jou. Als je namelijk geld op je spaarrekening hebt, dan kun je ook daar gebruik van maken of je gaat eerst geld sparen. Als je dan een keer echt een moment hebt dat je perse nu geld nodig hebt, dan kan geld lenen altijd nog gedaan worden.

Het advies is van veel mensen om geen geld te gaan lenen als het niet nodig is, maar het gaat er om hoe jij hier tegenover staat. Als je de maandlasten aan kunt en je wilt graag een beetje extra geld hebben om te besteden, dan kun jij hier gebruik van maken en genieten. Kijk voor meer informatie ook op: www.hypotheekbereken.com

http://www.hypotheekbereken.com/