De eerste pagina
Image default
Zakelijk

Marketing uitbesteden

Marketing uitbesteden

Bij Webscores.nl kun je marketing uitbesteden. Steeds meer mensen in Nederland en het buitenland kiezen voor het uitbesteden van online marketing. Dit is puur en alleen omdat het te uitgebreid en ingewikkeld is voor een leek om te doen. Daarnaast kost het gewoon erg veel tijd voor iemand die dit niet iedere dag doet. Wij hebben ervaren marketeers die dit meerdere keren per dag doen voor verschillende klanten. Zij hebben ook kennis van de honderden factoren waar Google en andere zoekmachines rekening mee houd. 

Dit gaat dus niet puur over linkjes verkrijgen of advertenties zetten. Het is namelijk ook belangrijk dat de website gebruiksvriendelijk ontworpen is. Zo moet hij binnen minder als 3 seconde laden zodat klanten ook niet wegklikken. Daarnaast moeten de teksten ook zoekwoorden bevatten. Dit is waarop jij in de zoekmachine gevonden kunt worden. Tevens is het ook belangrijk een juist verhouding te gebruiken tussen afbeeldingen en teksten. Eventueel kunnen zij ook ondersteunen bij het schrijven van de metagegevens. Dit is de titel en tekst die je ziet in de zoekmachine. En zo kunnen wij nog uren praten over dingen die belangrijk zijn om meer omzet te generen. Maar dit is echt iets wat je moet ervaren. Ons motto is meten is weten!

De voordelen van Google Adwords

Iedereen kent wel Google Adwords wat tegenwoordig bekend is onder de naam Google ADS. Wij hebben Google Adwords pakketten voor betaalbare prijzen en goede resultaten. Dit platform heeft namelijk een enorm bereik. Veel van de mensen die een zoekopdracht plaatsen in Google klikken op de advertenties. Zeker als ze op een mobiel apparaat werken, want dan zijn vaak alleen de advertenties zichtbaar in het scherm. Deze staan boven de organische resultaten, maar daar zit dan wel weer een prijskaartje aan verbonden. 

Veel mensen denk ach ik kan dit zelf wel doen, maar in de praktijk valt dit niet mee. Het is een geavanceerd systeem waar je als leek wel maanden nodig hebt om het echt onder de knie te krijgen. En dan hebben we het niet over een paar uurtjes per dag, maar echt halve tot hele dagen. Daarnaast verandert het ook nog eens een aantal keer per jaar waardoor je weer opnieuw moet leren. Er zijn ontzettend veel functies en als je deze niet gebruikt dan kan dit honderden euro’s per maand kosten die je weggegooid. 

Google ADS marketeers zijn hier dagelijks mee bezig en weten precies hoe ze de juiste klanten kunnen vinden. Het bereik wordt dan iets beperkt, maar het zijn wel klanten die op zoek zijn naar jouw product. Onderaan de streep verdien je dus veel meer en heb je aanzienlijk lagere kosten in de meeste gevallen. Ook kun je sinds kort websitebezoekers terughalen met remarketing. Website die advertenties van Google ADS laten zien zullen die klant dan weer proberen terug te halen naar jouw website. Je bereikt hier momenteel nog niet zo heel veel mensen mee, maar het is wel een heel stuk voordeliger. En uiteindelijk levert het vaak wel goed resultaat. Gemiddeld gezien koopt meer als 60% weer iets opnieuw bij jouw door remarketing.

Het effect van linkbuilding

Een steeds effectievere methode van marketing is linkbuilding. Je kunt tegen betaling van een x bedrag een linkje plaatsen op een andere website om meer bezoekers te krijgen. Maar nog belangrijker hierdoor krijgt jouw website ook hogere technische waardes, wat uiteindelijk resulteert in een hogere positie in de zoekmachine. Vandaag de dag werken blogs plaatsen met 2 of 3 linkjes naar jouw website ook heel goed. Alleen veel mensen hebben geen idee wat dit moet kosten. Wij hebben vaste Linkbuilding tarieven die per bedrijf op maat samengesteld worden. Een klein bedrijf heeft vaak al voldoende aan een linkbuilding pakket van 150 euro, maar een groter bedrijf geeft daar weer zomaar 1000 of meer aan uit. Die plaatsen dan ook wel meer links en blogs als het kleine bedrijf, maar dit is een keuze die jezelf kunt maken.