De eerste pagina
Image default
Marketing

Hoe werkt linkbuilding in het behalen van hogere waarderingen in zoekmachines?

Voor een webpagina is het erg belangrijk om hoog in zoekmachines zoals Google terecht te komen. Een manier om dit te bereiken is door middel van linkbuilding. Bij linkbuilding wordt er door middel van links van een externe website verwezen naar een specifieke website, zodat de website in een zoekmachine een hogere waardering heeft. Om dit doel te bereiken moeten er linkbuilding teksten worden geschreven, waarin de relevante links gekoppeld aan een zoekwoord worden. Hoe meer er van deze teksten worden geschreven, hoe hoger de waardering. Het schrijven van deze linkbuilding teksten kan erg veel tijd in beslag nemen. Daarom bestaan er ook veel linkbuilding bureaus, die dit voor een bedrijf doen.

Wat zijn backlinks en hoe werken deze?

Backlinks zijn de links die van een webpagina naar een andere webpagina verwijzen. Het kan gaan om zowel externe als interne backlinks. Bij externe backlinks wordt er van de ene website naar een andere website verwezen. Je kunt dan denken aan websites die naar een andere webpagina verwijzen als bron, extra informatie of ter ondersteuning. Bij interne backlinks daarentegen wordt er naar een pagina binnen dezelfde website verwezen. Hierbij kun je denken aan linkjes op Wikipedia die naar een andere webpagina binnen de website zelf verwijst. Het is belangrijk dat de backlinks van hoge kwaliteit zijn. Vroeger kon je betere zoekresultaten verkrijgen door willekeurig overal backlinks te plaatsen. Nu wordt dat in zoekmachines gecheckt en zal dat juist tot lagere waarderingen leiden. Tegenwoordig gaat het dus juist om de hoeveelheid links die kwalitatief goed zijn. 

Waarom zou je voor linkbuilding kiezen?

Er zijn verschillende redenen waarom je zou kiezen voor linkbuilding. De belangrijkste reden is dat zoekmachines zoals Google onder andere aan de hand van backlinks de waardering van je website bepaalt. Hoe meer links er naar je webpagina verwijzen, hoe hoger de waardering. Zo zullen er meer meer mensen de webpagina bezoeken en zal de omzet hoger worden. Een andere reden om voor linkbuilding te kiezen kan zijn dat er net een nieuwe webpagina binnen je website is geplaatst. Het is dan gunstig om veel nieuwe bezoeker op deze pagina te krijgen, waar je met linkbuilding voor kan zorgen. Verder kan je met linkbuilding al binnen enkele weken resultaten te zien zijn. En tot slot kan je door middel van linkbuilding ook meer naamsbekendheid verkrijgen, wat weer goed is voor de hoeveelheid klanten en daarmee de omzet. 

Met een backlink checker krijg je meer inzicht in je backlinks

Op verschillende websites is er een backlink checker te vinden. Met een backlink checker kun je zien welke websites er naar jouw webpagina’s linken en ook naar bijvoorbeeld vergelijkbare websites (concurrenten). Dit geeft je de mogelijkheid om je backlinks in de gaten te houden. Je kunt namelijk de hoeveelheid backlinks bekijken en ook zien wanneer er een backlinks juist vervalt omdat een webpagina bijvoorbeeld is verwijderd. Bij de concurrent kun je zien welke backlinks er voor hen gunstig zijn. Kortom, met een backlink checker kun je dus zien of je backlinks nog effectief zijn en of er eventueel iets aan veranderd moet worden. Ook kun je de vergelijking maken met de concurrent. 

 

https://www.digitalnewsgroup.com/nl/linkbuilding/