De eerste pagina
Image default
Electronica en Computers

Een alarmsysteem kan het verschil maken

Met uitzondering misschien van enkele kleine gemeenschappen, is het gewoon niet veilig om uw deuren ’s nachts niet op slot te doen. Op de meeste plaatsen is het zelfs niet veilig om uw deuren overdag niet van het slot te doen. De technologische vooruitgang van de laatste jaren en het reactievermogen van de huisbeveiligingsindustrie hebben samen een huisalarm gecreëerd dat uw leven kan redden. Sommige van deze alarmsystemen bieden een mate van bescherming die veel verder gaat dan een eenvoudig inbraakalarm op de voordeur.
Onder de huisalarmsystemen die uw leven kunnen redden, zijn de systemen die u, uw buren en het bewakingsbedrijf waarschuwen als een onbevoegde persoon uw huis binnendringt. Deze systemen omvatten:

– alarmen op deuren
– huisalarmen op ramen
– huisalarmen wanneer iemand uw tuin betreedt
– huisalarmen wanneer iemand zich in uw huis verplaatst
– huisalarmen wanneer iemand het glas van een deur of raam breekt.

Dit zijn zeer belangrijke onderdelen van een systeem van huisalarmen dat uw leven kan redden. Er zijn echter andere huisalarmsystemen die even belangrijk zijn. Deze nieuwere en meer gesofisticeerde alarmen en monitors weerspiegelen de veranderende behoeften van de gezinnen van vandaag. Naarmate de babyboomers ouder worden en de gemiddelde levensverwachting blijft stijgen, zullen steeds meer gezinnen oudere familieleden hebben die mogelijk medische aandoeningen hebben die tot noodsituaties kunnen leiden.
Meer gezinnen hebben vakantiewoningen die een deel van het jaar onbeheerd zijn of alleen in het weekend worden gebruikt.

Naarmate meer mensen ervoor kiezen om hun eigen bedrijf vanuit huis te runnen, krijgt de garage vaak een kantoor of werkplaats erbij. Er zijn nu huisalarmen die uw eigendom kunnen beschermen met slimme bewaking en er zijn alarmen die uw leven kunnen redden – letterlijk. Een geïntegreerd systeem van huisalarmen kan bescherming bieden voor uw gezin en uw eigendommen met:

– rook- en branddetectiealarmsystemen die het bewakingsbedrijf en de brandweer waarschuwen

– koolmonoxidemelders die u waarschuwen als uw gezin in gevaar is

– temperatuurbewakingsalarmen die u waarschuwen als de temperatuur in uw huis een onveilig niveau bereikt (zoals temperaturen onder het vriespunt die kunnen leiden tot bevroren leidingen of extreme hitte die schade of verbranding kan veroorzaken)

– overstromingsbewakingsalarmen detecteren stijgende waterniveaus in uw huis die wijzen op een gebroken leiding of overstromingswater in uw huis

– gesloten tv-circuits kunnen u helpen te volgen wat er op uw terrein en in uw huis gebeurt, zodat u er zeker van kunt zijn dat uw gezinsleden op elk moment veilig zijn

– Met een paniekalarm kunt u het alarmbedrijf onmiddellijk op de hoogte brengen en hulp sturen als u een ambulance, de politie of de brandweer nodig hebt.

Misschien wel het meest geruststellend zijn enkele van de nieuwste huisalarmen die hulp inroepen op verzoek van een familielid of u waarschuwen als er geen normale activiteit in huis is. Deze huisalarmen zijn in de eerste plaats ontworpen voor oudere familieleden die “age in place” willen blijven (zelfstandig in hun eigen huis willen blijven wonen) of die overdag of ’s nachts alleen thuis zijn. Maar dit soort alarmen zijn ook ideaal voor kinderen die na school alleen thuis zijn of voor mensen met andere speciale behoeften of handicaps.

Het eerste type huisalarm voor personen met speciale behoeften. Deze alarmen bieden een apparaatje (hanger, rink, of polsband) met een persoonlijke hulpknop waarmee de persoon om hulp kan roepen. De apparaten kunnen om hulp vragen als de persoon om welke reden dan ook geen telefoon kan bereiken (of er nu een vreemde in de tuin is of een medisch noodgeval). U kunt naar uw werk gaan zonder u zorgen te maken over uw ouder.

Het tweede type huisalarm voor personen met speciale behoeften zijn zeer geavanceerde bewakingssystemen die zijn geprogrammeerd om specifieke soorten activiteit in huis te detecteren. Deze monitors zoeken naar activiteit buiten de slaapkamer op belangrijke tijdstippen of zoeken naar iemand die een badkamer is binnengegaan om deze binnen 60 minuten te verlaten. Ze kunnen zelfs zo worden geprogrammeerd dat ze op de juiste momenten van de dag bewegingen detecteren op plaatsen waar medicijnen worden bewaard.

Technologie heeft de beveiliging van woningen naar een nieuw niveau van persoonlijke en eigendomsbescherming getild. Heeft u een huisalarm dat uw leven kan redden?

 

https://www.securitythuis.nl/