De eerste pagina
Image default
Auto's en Motoren

Geen dringend ziekenvervoer

Waar u op moet letten

Rolstoeltaxi’s zijn aan rolstoel aangepaste voertuigen, personenauto’s, minibussen of omgebouwde kleine bestelwagens. Ze hebben een oprijplaat of personenlift om de rolstoelgebruiker te helpen bij het instappen in het voertuig, wat veel gemakkelijker is dan het overstappen van een rolstoel naar een autostoel en de rolstoel voor de reis uit elkaar halen. Aangezien rolstoelen zorgvuldig zijn ontworpen om een ​​gehandicapte persoon te ondersteunen, stellen rolstoertaxi’s mensen met een handicap in staat om in de positie te blijven die het beste is voor hun lichaam en houding.

Taxi voor rolstoelgebruikers

Een zorgvuldige planning van uw reis is essentieel. Lees van tevoren zoveel mogelijk over de route die u gaat nemen en zorg ervoor dat de gehele route voor uzelf of de rolstoelgebruiker toegankelijk is.

 

 

 

 

Wat is een rolstoeltaxi?

 

Bel zo vroeg mogelijk uw gekozen taxibedrijf om uw wensen te bespreken. Het is handig als u alle relevante informatie bij de hand heeft als u belt, zodat u later niet terug hoeft te bellen om de details te bevestigen.

 

Voor veel reizen is reizen met de bus of trein misschien wel de beste en ook de meest economische optie. Veel stations zijn rolstoelvriendelijk en volledig toegankelijk voor mensen met een handicap. Er zijn echter gevallen waarin reizen met de trein of bus geen praktische optie is, voor een deel of voor de hele reis. Er is misschien geen betrouwbare openbaarvervoersdienst die dicht bij uw bestemming stopt, of de reis kan zo lang duren dat het onpraktisch is. In deze omstandigheden is een taxi voor rolstoelgebruikers de beste oplossing om op uw bestemming te komen.

 

 

 

 

 

Voor veel rolstoelgebruikers kan het idee om ergens heen te reizen dat ze zelf niet kennen, ergens buiten hun normale routine, in eerste instantie intimiderend lijken, maar dat hoeft niet zo te zijn.

De vrijheid om te reizen, te komen waar u moet zijn, of het nu gaat om winkelen, werken of gewoon voor uw plezier, is een essentieel onderdeel van het leven. Niemand wil elke dag zijn tijd thuis doorbrengen, of gedwongen worden op anderen te vertrouwen om ze te krijgen waar ze moeten zijn. Hier kan een taxi voor rolstoelgebruikers helpen.

Taxi voor rolstoelgebruikers: wanneer moet u deze gebruiken?

 

 

Sommige rolstoeltaxi’s bieden alleen vervoer met de rolstoelgebruiker zijwaarts gericht, wat oncomfortabel kan zijn en ook kan leiden tot evenwichtsproblemen. Als u dit wilt voorkomen, is het belangrijk om uw taxirit van tevoren te plannen en niet te vertrouwen op een geschikt voertuig wanneer u het nodig heeft.

https://www.mobility4all.be/

https://www.mobility4all.be/