De eerste pagina
Image default
Aanbiedingen

Voor -en nadelen van babyschoenen

Het klinkt allemaal leuk! Je baby aankleden en de outfit helemaal afmaken met schoenen. De vraag is of dit eigenlijk wel verstandig is. Ouders vinden het leuk om hun baby aan te kleden. Op zich is dat het probleem niet, baby’s moeten goed aangekleed zijn, want dat is ook erg goed voor de gezondheid. Alleen soms kunnen wij ook doorslaan. Accessoires en andere dingen die er leuk uitzien hebben geen profijt voor de baby. Er zijn een paar voordelen en nadelen te noemen van babyschoenen.

Voordelen

Een schoen kan bescherming geven aan de voetjes van je baby. Een babyschoen kopen moet je wel pas doen als je baby ook echt aan het lopen is. Schoenen koop je ook vaak als je echt buiten gaat lopen anders kan je beter leuke babyslofjes kopen. Babyslofjes en schoenen kunnen naast bescherming ook warmte bieden aan de voetjes van je baby. Babyvoetjes worden snel koud. Ander voordeel van babyschoenen of slofjes is de uitstraling van de gehele outfit van je kind. Leuke kleding is één ding, maar de outfit is pas echt afgemaakt als er ook iets om de voetjes zit. Er zijn ook veel verschillende soorten, stijlen, kleuren te krijgen voor je kind.

Nadelen

Helaas zijn er ook nadelen te noemen van babyschoenen. Net is aangegeven dat je schoenen echt moet aanschaffen als je baby al kan lopen. Als je baby lopen nog aan het leren is en nog niet onder de knie heeft, kunnen schoenen deze ontwikkeling negatief beïnvloeden. Op sneakers lopen of op andere schoenen is voor jouw baby niet te doen, en kan er dus ook voor zorgen dat er gezondheidsproblemen zich voordoen. Ook is het zo dat de kwaliteit van de schoenen erg belangrijk is. Goedkope schoentjes kopen klinkt leuk voor de uitstraling, maar geven misschien niet de benodigde bescherming. Verder kan het ook voorkomen dat je een bepaalde stof schoenen aanschaft die niet goed ademen. Eerder werd al genoemd dat schoenen warmte kunnen bieden, maar andersom kan het ook zorgen voor zweetvoetjes.

Absoluut niet doen!

Ouders van dochters hebben soms het leuke idee om babyschoentjes aan te schaffen die een hakje hebben. Dit ziet er natuurlijk leuk uit, maar dit is erg onverstandig voor de voetjes van je kind. Kinderen gaan verkeerd staan en kunnen op latere leeftijd bepaalde klachten ervaren. Dit geldt ook voor slippers. Slippers kan je daarentegen wel een kortere tijd aandoen bij je kinderen, maar ook hierbij geldt dat je kind eigenlijk op blote voeten loopt en geen bescherming heeft. Over het algemeen kan je echt wel schoenen kopen voor je baby, maar doe dit echt pas als je baby lopen onder de knie heeft en niet eerder. Kijk ook naar de kwaliteit van de schoenen die je koopt.

Absoluut wel doen!

Als je babyschoenen hebt aangeschaft dan is het ook verstandig om regelmatig de schoenmaat te meten van je baby. De voetjes van je baby kunnen snel groeien en dan is het wel zo fijn dat je de juiste maat hebt voor je baby. Ook is het handig om hoge schoentjes aan te schaffen. Hoge schoentjes bieden vaak meer stevigheid. En als laatste is de sluitingsvorm ook belangrijk. Het makkelijk aan -en uitdoen van de schoenen is handig. Zo kan je het best kiezen voor schoenen met klittenband.