De eerste pagina
Image default
Mode en Kleding

De afwerking van een lederen tas

Als je een kwaliteitsleren tas of rugzak koopt, zijn er nog een paar andere dingen die je buiten de lederen buitenkant moet bekijken.

  • Kijk naar de stiksels. Is het recht en veilig, of slordig gedaan?
  • Is de voering recht en goed ingenaaid, of zit hij los? Heeft het gaten? Waarschijnlijk zie je geen gaten in de voering van een nieuwe portemonnee, maar het is het waard om goed te kijken als je er een koopt in een consignatiewinkel. Kijk ook naar de zakken om er zeker van te zijn dat ze niet gescheurd zijn of loskomen.
  • Lijken de handvatten of riemen goed vast te zitten aan de tas? Dit gaat samen met het controleren van de stiksels en de naden, maar je zult hier extra aandacht aan willen besteden.
  • Houd rekening met het gewicht van de tas voordat je je spullen in de tas stopt. Sommige lederen tassen hebben aanzienlijke hardware die door het gewicht lichamelijke pijn kan veroorzaken (in het hoofd, de nek, de schouders of de onderrug). Als je je tas regelmatig voor langere tijd draagt, kan een zwaarder gewicht je spijt doen krijgen van je aankoop. Dit is meer een kwestie van voorkeur dan van kwaliteit, maar de kans is groot dat je een paar honderd euro uitgeeft aan een tas van hoge kwaliteit en dat je geen spijt wilt hebben van de koper vanwege de hardware.