De eerste pagina
Image default
Kinderen

Ben jij Shoesme Fan?

De wereld van Shoesme kinderschoenen

Als je las fabrikant ervoor kiest om kinderschoenen te maken, dan wil je natuurlijk alleen het beste. Kinderen zijn delicaat, kwetsbaar en verdienen natuurlijk de beste zorg en aandacht. Vandaag een stukje historie over hoe het oer-Hollandse merk Shoesme de harten van kinderen veroverd heeft.

De oprichting van shoesme

De oprichter van Shoesme, Michiel Slaats, vond het frapant dat kinderschoenen alleen op wijdtematen en met stugge zolen werden gefabriceerd. In die tijd (jaren 90) was er geen aandacht voor een echt doordacht ontwikkelingstraject van een kinderschoen. Michiel trok de stoute schoenen aan en begin daarom in 1999 het merk Shoesme. Het uitgangspunt was schoenen maken die afgestemd waren aan de ontwikkeling en groei van een kind. Shoesme is begonnen met BABY-PROOF® baby oefenschoenen voor de eerste stapjes. Toen de collecties van babyschoenen nog donkerblauw en bruin waren, bracht Shoesme al twee keer per jaar een trendy babyschoenencollectie volgens de laatste mode én verantwoord, dankzij het gepatenteerde BABY-PROOF® noppenzooltje.

Meegaan met de tijd

Dat de aanpak van Michiel geen windeieren heeft gelegd, werd in 2006 al duidelijk. Toen werd door Marktonderzoekbureau Trendbox Shoesme uitgeroepen tot Coolbrand Kids 2006, Dit betekend dat het een van de coolste merken van Nederland was. Om even een vergelijking te maken, merken als Oilily, Sony Playstation en The Sims waren ook ‘cool’ en dat waren zeer populaire merken uit die tijd. Een prestatie dus!

Blijven vernieuwen is de sleutel tot succes

Shoesme blijft vernieuwen en zich specialiseren op baby- en kinderenschoenen. Het bewijs hiervan zijn de BABY-RPOOF schoentjes. Een BABY-PROOF schoentje is een licht en buigzaam schoentje speciaal voor de eerste stapje. Bovendien beschermt het babyvoetjes tegen vocht en kou, zonder de bewegingsvrijheid of ontwikkeling te belemmeren. Shoesme BABY PROOF schoentjes vormen nog steeds het paradepaartje van het bedrijf. In de afgelopen 20 jaar is Shoesme uitgegroeid tot hét merk voor de kleine maten. Mooi om te zien hoe een Nederlands bedrijf in de afgelopen jaren al duizenden kinderen heeft leren lopen op schoenen van Shoesme.

Nijhof Schoenen al sinds 1929 gespecialiseerd in kinderschoenen

Nijhof Schoenen is één van de grootste zelfstandige schoenenwinkels in Nederland. Als sinds 1929 probeert Nijhof schoenen zich te onderscheiden in de markt met het aanbieden van uitsluitend A-merken, hoge service en hoog bekwaam personeel. En dankzij een intern orthopedisch adviesbureau kunnen wij onze klanten oprecht het juiste advies aanbieden voor hun voeten, zowel voor jong als oud. Bezoek onze webshop en bestel online.

https://www.nijhofschoenen.nl