De eerste pagina
Image default
Hobby en vrije tijd

3d printerpen voor op school

De 3d printerpen is in België erg populair geworden. Tijdens de afgelopen feestdagen is er een ware toeloop geweest op de 3d pen en in heel België was er geen enkel exemplaar meer te verkrijgen. Maar wat maakt deze pen nu zo bijzonder en welke mogelijkheden zijn er nu eigenlijk op educatief gebied? Deze pen is vooral bij jongeren erg populair geworden en zelfs al de eerste scholen gebruiken de 3d printerpen nu ook voor educatieve redenen. Bijzonder om hier eens wat meer aandacht aan te besteden in dit artikel.

Wat is de 3d pen nu precies

Toen de eerste 3d printers meer in het gezin werden gebruikt kwam er vanuit Amerika de eerste 3d pen op de markt. Deze pen was de Doodler pen en de eerste versie waarbij het mogelijk was om uit de lossen hand 3d tekeningen te maken. Een 3d pen wordt overigens gebruikt in combinatie met filamenten die in verschillende kleuren en materiaalsoorten zijn te verkrijgen. Door de combinatie van deze pen vulling en het verhitten hiervan ontstaat een mogelijkheid om te tekenen. De doodler was de eerste versie van de 3d printer pen die later ook op de Belgische markt beschikbaar kwam.

Als hobby te gebruiken of ook educatief

Wanneer je een 3d pen hebt uitgeprobeerd zul je waarschijnlijk niet direct de mooiste tekening hebben gemaakt. Vooral in het begin is het wennen om uit de losse pols een goede tekening te kunnen maken. Speciaal hiervoor is het dus ook aan te bevelen om een 3d stencil te gebruiken. Een 3d stencil is eigenlijk een bouwtekening voor een 3d tekening die je gewoon kunt overtrekken. Later kun je dan de verschillende dimensies van de tekening met elkaar verbinden. Wanneer je dit dus weet kun je je voorstellen dat de mogelijkheden onbeperkt zijn. Veel scholen hebben binnen de traditionele tekenlessen tegenwoordig ook een 3d pen liggen waarmee direct het ruimtelijke 3d effect optimaal kan worden benut. Voor de aanschaf neem gerust een kijkje bij www.goedkope3dpen.be.