De eerste pagina
Image default
Financieel

Autoverzekeringen vergelijken en afsluiten

Autoverzekeringen vergelijken en afsluiten, ook als je niet zelf in je auto rijdt

Wanneer je in België met je auto de openbare weg op wilt, ben je verplicht je te verzekeren middels een Burgerlijke Aansprakelijkheidsverzekering (BA). In de meeste gevallen wordt de verzekering afgesloten door de eigenaar van de auto, maar dat hoeft niet persé. Als je zelf de eigenaar én ook de hoofdbestuurder van de auto bent, moet je natuurlijk gewoon zelf de verzekering afsluiten. Maar als je een auto bezit, waar je niet zelf in rijdt, gelden er andere regels.

De eigenaar moet er op toezien dat er een verzekering is

Wanneer je niet zelf in de auto rijdt, maar bijvoorbeeld een familielid of een vriend, dan kun je als eigenaar zelf een BA verzekering en eventuele aanvullende verzekeringen afsluiten en de kosten aan de bestuurder doorberekenen. Dit is natuurlijk wel omslachtig en houdt ook wel een zeker risico in. Het is verstandiger om de regelmatige bestuurder zelf de verzekering(en) af te laten sluiten. Tijdens de looptijd van de verzekering ben jij dan vrijgesteld van je verplichting tot het afsluiten ervan. Als eigenaar van de auto blijf jij echter wel verplicht om er op toe te zien dát er een verzekering is afgesloten.

Snel en vrijblijvend een online simulatie invullen

Wil je een autoverzekering afsluiten of de bestuurder die in jou auto rijdt daarmee helpen, dan is het verstandig om eens een autoverzekering simulatie in te vullen. Er zijn diverse websites, zoals deze, waar je in een paar minuten een goede vergelijking van verschillende aanbieders kunt maken. Je kunt vervolgens gratis een vrijblijvende offerte aanvragen. In de offerte lees je ook meer over de gevolgen van het uitlenen van je auto voor de hoogte van je premie en schadevergoedingen.

https://goedkoopsteverzekeringauto.be/