Een trend dat we steeds vaker zien is dat koppels voor goedkope trouwringen kiezen terwijl nog niet zo lang geleden het tegenovergestelde waar was. Een andere vraag is ook of dit eigenlijk wel een trend is en niet een grote verandering in onze maatschappij?
De man die op zijn knieën gaat en de vrouw die huilend ja zegt in Hollywood films gebeurt nog nauwelijks in realiteit. In Amerika zal het nog wel iets vaker voorkomen omdat koppels daar vaker trouwen. In Nederland is samenwonen de norm en wanneer een koppel gaat trouwen is dit een beslissing die ze samen nemen. Ze gaan dan ook samen de ringen uitzoeken dat steeds vaker goedkope trouwringen zijn.
De meeste Nederlandse koppels vinden het zonde om veel geld aan trouwringen uit te geven. Of ze nou duizenden of honderden euro’s kosten maakt toch geen verschil? Dit is een veel gevoerde argument. Ze vinden dat het gaat om het symbolisme en dit is de reden dat ze trouwen in de eerste plaats. Koppels trouwen vaker om hun relatie samen te vieren dan om een leven samen te beginnen. Vaak wonen ze al jaren samen en hebben zelfs al kinderen. De prijs van de ringen maakt dan ook niet uit zolang het mooi is en natuurlijk word de keuze steeds vaker voor goedkope ringen gemaakt.