De eerste pagina
Image default
Gezondheid

Tips voor het kopen van het beste incontinentiemateriaal

Incontinentie is uiteraard een bijzonder vervelende aandoening. Toch kan er in de praktijk worden vastgesteld dat elk jaar opnieuw heel wat mensen erdoor worden getroffen. Om dit een wijdverspreid probleem is geworden is er door de jaren heen speciaal incontinentiemateriaal op de markt verschenen om de gevolgen van deze aandoening binnen de perken te houden. Dit geldt dan niet alleen voor de irritatie die kan ontstaan, maar bovendien ook voor bijvoorbeeld de vervelende, penetrante geuren waarvan sprake kan zijn. In ieder geval, ben jij van plan om dergelijk materiaal aan te schaffen, maar is het niet helemaal duidelijk waar je op dit vlak allemaal rekening mee moet houden? Dan zullen de onderstaande tips je wellicht verder kunnen helpen.

Tip 1: Incontinentiemateriaal bestaat zowel voor mannen als voor vrouwen

Wanneer je even het productaanbod gaat bekijken van een merk als bijvoorbeeld Tena zal je tot de vaststelling komen dat er daar verschillende soorten incontinentiematerialen zijn terug te vinden. Dat is in eerste instantie het gevolg van het feit dat dergelijke materialen zowel gebruikt kunnen worden door mannen als door vrouwen. We maken dan ook bijvoorbeeld een onderscheid tussen:

  1. Tena Men;

  2. Tena Lady; 

Vaak wordt over het hoofd gezien dat niet alleen vrouwen, maar zeker ook mannen geplaagd kunnen worden door incontinentie. Het kan hierbij overigens gaan om echte incontinentie of om het zogenaamde nadruppelen. Ook dit laatste staat er echter om bekend behoorlijk vervelend te kunnen zijn. Dat niet in het minst omdat dit het zelfvertrouwen van de man sterk kan aantasten.

Tip 2: Hou rekening met de ernst van de incontinentie

Bij het kopen van bepaald incontinentiemateriaal is het altijd van bijzonder groot belang om stil te blijven staan bij de mate aan incontinentie waarvan sprake is. Voor vrouwen geldt bijvoorbeeld dat de inlegkruisjes in het bijzonder interessant zijn in situaties waarin er sprake is van een minimaal urineverlies. Voor de zogenaamde Discreet Verbanden van Tena geldt dan weer dat ze geschikt zijn voor vrouwen die lijden aan licht tot matig urineverlies. Is er sprake van een aanzienlijke hoeveelheid aan urineverlies? In dat geval moet je er rekening mee houden dat het een aanrader kan zijn om gebruik te maken van incontinentiebroekjes. Voor deze broekjes geldt dat ze er bekend om staan gedragen te worden als normaal ondergoed waardoor ze zeer comfortabel zitten. 

 

HulpmiddelOnline.be | Dé TENA specialist

 

Tip 3: Draagcomfort en veiligheid zijn twee essentiële eisen

Ga je incontinentiemateriaal bestellen? Hou er dan in de praktijk altijd rekening mee dat deze moet zien te voldoen aan verschillende eisen. Twee essentiële, cruciale eisen zijn bijvoorbeeld:

  1. Draagcomfort; 

  2. Veiligheid;

Voor heel wat mensen geldt dat ze elke dag opnieuw gebruik dienen te maken van incontinentiemateriaal. Dit heeft als gevolg dat ze natuurlijk willen dat deze perfect comfortabel moet zitten. Is dat niet het geval? Dan spreekt het voor zich dat dit zeer nare gevolgen kan hebben. Dit gezegd hebbende is niet alleen het comfort een belangrijk element om rekening mee te houden. Dat geldt eveneens voor de veiligheid. Het laatste wat je immers wil is incontinentiemateriaal kopen welke achteraf niet afdoende beschermd en veilig blijkt te zijn.