De eerste pagina
Image default
Auto

Een lease auto raakt ook op

‘Ik wil graag een lease auto voor 15 jaar’. Huppakee, dan ben je er gelijk klaar mee voor de komende vijftien jaar. Dat klinkt heel makkelijk en zeker wanneer je de betaling na vijf jaar al klaar wil hebben. De looptijd van het lease contract en de lease auto zijn des te belangrijker. Waarom, dat wordt op internet niet zo haarfijn uitgelegd. Het zit namelijk zo. Elke auto raakt ‘op’ en dat is bij de ene auto sneller dan bij de andere. Het is dan ook heel handig en raadgevend om een auto te kiezen die de looptijd heeft die bij jou past. Waarom zou je voor een auto gaan met een looptijd van vijftien jaar als je leasecontract maar vijf jaar duurt? Daarna sluit je weer een nieuw contract af en kun je een andere auto aanschaffen.

Goedkoper of niet?

Het lijkt alsof je goedkoper uit bent om voor een auto te kiezen met een looptijd van vijftien jaar, maar een oudere auto heeft veel meer onderhoud nodig. Dat berekent is het goedkoper om na het einde van een leasecontract een nieuw contract af te sluiten met een andere auto. Daarmee bespaar je voornamelijk geld, maar ook gedoe. Want een auto die vaak naar de garage moet voor onderhoud en reparatie, kost tijd en tevens ook geld. Adviserend vanuit bedrijven en dealers is dus om na de vijf jaar – indien je leasecontract zolang loopt – weer een nieuwe af te sluiten. Zowel voor de auto als voor je portemonnee beter.

Auto voor lange of korte afstanden?

Wanneer je weet dat je heel Nederland of Europa door moet rijden, is de looptijd van een auto zeker belangrijk. Je maakt er intensief gebruik van en dus moet hij heel stevig zijn met een lange looptijd. Als het alleen is om op en neer naar kantoor te gaan, dan is dat niet van belang. De gebruikswaarde van de auto heeft dus een grote invloed op de aanschaf

http://www.leaseautocentrale.nl