De eerste pagina
Image default
Woning en Tuin

Waarop moet je letten bij het contacteren van een slotenmaker?

Soms moet je beroep doen op een slotenmaker en in het merendeel van de gevallen komt dit ongelegen. Je hebt jezelf buitengesloten, je sleutel breekt af of je slot is geforceerd. Het is dan aanlokkelijk om de eerste de beste slotenmaker te bellen. Toch houd je maar beter rekening met een aantal zaken bij het selecteren en contacteren van een slotenmaker. We geven je wat tips mee.

1/ Ga de reputatie even na

Het merendeel van de slotenmakers zijn vakmensen, maar er zijn ook een aantal malafide slotenmakers. Deze types rekenen woekerprijzen aan, hebben geen opleiding in slotenmakerij genoten en leveren vaak minderwaardige kwaliteit. Bovendien aarzelen ze niet om je onder druk te zetten. Voor je een slotenmaker controleert is het dan ook altijd verstandig om even naar de reviews te kijken. Zijn deze negatief, zijn er geen of twijfel je, kies dan voor een andere slotenmaker en best een slotenmaker in de buurt, ga altijd lokaal.

2/ Contacteer niet de eerste de beste slotenmaker

Heel wat malafide slotenmakers steken aardig wat budget in Google Ads. Zo trekken ze heel wat klanten aan. Kies niet blindelings voor de slotenmaker die als eerste in Google verschijnt. Dit biedt geen enkele garantie op kwaliteit of correcte prijzen.

3/ Informeer op voorhand naar de richtprijs

Een betrouwbare slotenmaker kan je op voorhand een prijsindicatie geven, kan meegeven wat de verplaatsingskost is en communiceert transparant. Geef telefonisch het probleem al aan en toets af. Informeer ook steeds van waar de slotenmaker komt. Heel wat malafide slotenmakers pretenderen uit de buurt te komen, maar moeten vervolgens van de andere kant van het land komen. Hierdoor moet je niet enkel ontzettend lang wachten, de verplaatsingskost is ook torenhoog. Kies steeds voor een regionale slotenmaker, dat scheelt je een aardig slok op de borrel.

4/ Controleer de legitimiteit

Onbetrouwbare slotenmakers vermelden vaak hun echte bedrijfsnaam niet op hun site en hebben vaak ook geen BTW-nummer en dergelijke. Neem altijd even een kijkje op de site. Oogt deze onbetrouwbaar, dan is dit vaak al een indicatie.

5/ Speel op zeker: doe beroep op een slotenmaker, aangesloten bij de VSU

Wil je zeker zijn dat je met een betrouwbare slotenmaker zaken doet? Doe beroep op een slotenmaker die aangesloten is bij de Vlaamse Slotenmakers Unie. Deze kwalitatieve en goed opgeleide slotenmakers hebben zich geëngageerd om correct te werken. Op de site vind je een handige kaart, zodat je makkelijk een slotenmaker in je buurt kunt vinden. De leden van de VSU hebben ook de officiële gedragscode van de FOD Economie ondertekend. Er zijn er zelfs die over het kwaliteitslabel ‘Gecertificeerd Slotenmaker’ beschikken. Een zekere keuze die vaak nog goedkoper is ook.

Heb je problemen met je slot of ben je buitengesloten, surf dan naar vsu.be en selecteer daar je dichtstbijzijnde slotenmaker.

https://www.vsu.be