De eerste pagina
Image default
Hobby en vrije tijd

Geld maken

Van wachten op zakgeld naar zwemmen in een bak geld. Met de juiste instelling en de goede investeringen is het zelfs als kind mogelijk om een succesvol ondernemer te worden. Op deze manier kan je van het zoeken naar stuivers tussen de bank naar miljoenen op de bank. Mijn ouders stimuleerden mij als klein kind al om te werken voor mijn geld. Ik kreeg betaald om klusjes uit te voeren. Strijken, stofzuigen etc. lagen mij niet helemaal, veel te nauwkeurig en langdradig. Mijn passie lag bij tuinieren: het begon met het maaien van het gras voor een extra zakcentje.

Niet dat het makkelijk werd gemaakt voor mij, mijn ouders hadden alleen een handmaaier ter beschikking. Dit verouderde type regelde wel gelijk een goede fysieke workout waardoor ik niet tonnetje rond ben op dit moment. De eerste investering die ik maakte was het uitzoeken van een van de vele verkrijgbare gemotoriseerde grasmaaiers.

Naast het maaien van het gras was ook het harken van bladeren een goede markt. De herfst was een maand met veel omzet voor mij. Maar goed die bladeren vervuilden zonder pardon ons gazon en ik ging voor een Mexicaans arbeidersloon van 10 gulden aan het werk in de achtertuin. De buren zagen mij harken en vroegen of ik ook hun tuin even bij elkaar kon harken. Uiteindelijk ging het zo door van tuin tot tuin en had ik genoeg geld bij elkaar geharkt om mijzelf te kronen tot koning van de snoepwinkel. Ook het harken van bladeren is een vrij intensieve job, maar door ook daar slim te investeren in bladblazers leverde het mij relatief gemakkelijk veel extra geld op.

Ik koos uiteindelijk voor een grasmaaier met een elektrische motor omdat ik dan geen kosten kwijt was aan benzine maar gewoon kon teren op de stroomvoorziening van de buren. Toch werd ik steeds groter en groter, ik besloot zelfs extra personeel in te huren om de toegenomen werkdruk op te kunnen vangen.

http://www.fuxtec.nl/