De eerste pagina
Image default
Dieren

Kat registreren: vooral zinvol bij vermissing

Wanneer je een nieuwe hond neemt is chippen en registreren verplicht. De meeste honden zullen al wel gechipt zijn, alleen bij een puppy moet dat nog geregeld worden. Als nieuwe eigenaar moet je je aanwinst nog wel als jouw bezit registreren. Bij katten hoeft dat allemaal niet, toch is het ook handig om de chip van je kat te registreren. Vooral bij vermissing levert de chip van je kat registreren duidelijke voordelen op. De databanken werken namelijk samen met dierenartsen, dierenambulances en dierenasiels. Zo kan je kat snel terug gevonden worden met het unieke chipnummer.

Databank voor huisdieren

Er zijn verschillende databanken voor huisdieren. Wanneer je je kat door de dierenarts laat chippen, dan kun je de registratie zelf doen. De dierenarts kan dat ook voor je doen, maar er is geen reden waarom je dat zelf niet zou kunnen. Integendeel, om wijzigingen door te geven of om de gegevens aan te vullen moet je ook zelf in het systeem kunnen. Het is ook niet moeilijk: je maakt een account aan, vult de gegevens van je kat en van jezelf in en de registratie is geregeld. Je kunt het dossier aanvullen met een foto, met medische gegevens en andere zaken, maar dat hoeft niet.

Chip kat registreren bij vermissing

Zeker bij het registreren van een kat zit de meeste toegevoegde waarde van de registratie in het geval van vermissing van je kat. Dierenambulances en dierenasiels kunnen met het chipnummer snel nagaan wie de eigenaar van de kat is. De kans om hem terug te vinden stijgt daarmee naar 95%. De moeite waard dus om snel je kat te registeren mocht je dat nog niet gedaan hebben. Voor de kosten hoef je het niet te laten: voor een paar tientjes ben je jarenlang verzekerd van een account. Je kunt je eventuele andere huisdieren op hetzelfde account registreren zodat je alle gegevens over je huisdieren bij de hand hebt.

https://www.petlook.nl/kat-registreren/