De eerste pagina
Image default
Auto's en Motoren

Ga voor een tweedehands rolstoelbus

Rolstoelbussen zijn in diverse merken beschikbaar – zoals een Citroen, Peugeot, Ford, Toyota, Volkswagen, Fiat en Nissan – en bij een tweedehands rolstoelbus heb je net zoveel keuze. Dat is mooi, want zo kun je bij elk merk de voor- en nadelen bekijken. Je hebt namelijk niet alleen wensen aan de passagier in de rolstoel die vervoerd moet worden, maar ook aan het interieur, de frequentie van het onderhoud dat gepleegd is en de manier waarop een rolstoelgebruiker aan boord van de bus kan gaan. 

Mogelijkheden om in een tweedehands rolstoelbus te komen

Je kunt kiezen: een oprijplaat of een lift. Bij een oprijplaat heb je altijd te maken met een bepaalde helling die de rolstoelgebruikers dienen te overbruggen en bij de lift kun je nog bepalen of je die aan de achterzijde of aan de zijkant bij de schuifdeur wilt. Ook bij occasions heb je opties die net wel of niet bij jouw lijstje met eisen aan de bus passen. Voor de aanschaf van een tweedehands rolstoelbus goed nadenken over wat je precies met de bus wilt gaan doen is dan ook ontzettend belangrijk. Je wilt niet investeren en een kat in de zak kopen. Je zult er een tijdje mee vooruit moeten kunnen.

Waarom kiezen voor een oprijplaat of lift?

Bij beide opties dien je je af te vragen waar je met de tweedehands rolstoelbus allemaal zult komen. Als je alleen maar van je eigen oprit naar een speciale parkeerplaats voor rolstoelbussen rijdt, heb je nauwelijks omkijken naar de afmeting van de bus en de plek die een oprijplaat of lift innemen. Zodra je ook op openbare parkeerplaatsen of in parkeergarages wilt parkeren, dien je rekening te houden met hoeveel plek je rolstoelbus inclusief de extra hulpmiddelen zoals rijplaat of lift innemen. Aan die zijde heb je altijd specifieke ruimte nodig om iemand in een rolstoel in en uit de bus te laten gaan.

 

Bron: Freedom Auto Aanpassingen Belgie

https://www.freedomautoaanpassingen.be