De eerste pagina
Image default
Humor

Batman en Superman lockpicken

De twee superhelden Batman en Superman staan bekend om hun heldhaftige daden waarbij zij voor de veiligheid van de burgers zorgen. Met hun superkrachten weten Bat- en Superman dingen te doen die andere mensen nooit zouden kunnen. Superman kan vliegen, lazers uit zijn ogen knallen en je als een vlieg verpletteren. Batman heeft gewoon ontzettend veel geld en kan daardoor dingen kopen die niemand anders heeft.

Om superman een stapje voor te zijn in het bestrijden van het kwaad wilde Batman een lockpick kopen om zo overal binnen te komen. Voor het zeflde geld rust er kwaad in het hoofdkwartier van het sloten bedrijf ABUS. Hierom is het voor Batman belangrijk om de beste lockpick techniek te leren en zo snel mogelijk meester te worden.

Zijn lockpicks dan niet illegaal?

In het kort: Nee. Lockpicks zijn niet illegaal om te bezitten en ook niet om te gebruiken. Zolang je de sloten die je lockpickt van de eigenaar mag lockpicken, dan ben je niet in overtreding van de wet. Zo mag je thuis gewoon lockpicken en zo uitgroeien tot een van de beste lockpickers ter wereld. Misschien kan jij dan ooit de wereld van het kwaad redden.

Dus iemands anders deur lockpicken is wel illegaal?

Ja en nee. Als je toestemming hebt om die deur te lockpicken, dan ben je niet in overtreding. Als je daarentegen zonder toestemming iemands slot gaat lockpicken, dan ben je wel strafbaar bezig. Indien je dus zonder toestemming een slot gaat lockpicken ben jij ook onderdeel van het kwaad. De straf die hiervoor van toepassing is wordt bepaald door de officier van justitie

In principe zou je kunnen stellen dat Batman eigenlijk zonder toestemming het slot in deze tekening aan het lockpicken is. Zelf ben ik al geen fan van Batman, maar nu heeft die het me wel heel erg bond gemaakt. Als ik deze superheld nog een keer tegenkom, dan weet ik dus dat hij helemaal geen goedzak is. Gelukkig zie je in deze strip ook dat Superman het met mij eens is op dit vlak. Hij bijt het slot kapot en laat Batman zien dat hij niet van zijn kapriolen gediend is.

Als er meer mensen zijn die het lockpicken leuk lijkt, zolang het maar op eigen sloten gebeurt, dan kan ik je doorverwijzen naar de Lockpicking Universiteit. Dit de online school voor iedereen die een nieuwe hobby wilt leren. En deze hobby is nog heel bruikbaar ook! Bovendien leer je je eigen veiligheid beter begrijpen.

http://www.lockpickinguniversiteit.nl