De eerste pagina
Image default
Woning en Tuin

Een hemelbed zorgt voor een koninklijke slaapkamer!

Voor een betoverende sfeer in de slaapkamer kun je het beste kiezen voor een hemelbed. Tegenwoordig worden ze maar relatief weinig verkocht. En dat terwijl het echt een fantastisch bed is om jouw dochter een erg groot plezier mee te doen. In dit artikel nemen we je mee in koninklijke sferen voor het uitkiezen van een leuk hemelbed.

De oorsprong van ..

We hadden het al over koningen en koninginnen die in een hemelbed sliepen. Jouw dochter voelt zich een ware prinses wanneer ze hier ook in mag slapen! Hemelbedden werden het eerst gemaakt tijdens de Middeleeuwen. Alleen rijke mensen konden in dit type bed slapen. Zoals de adel. Dit bedtype bood de rijkelui meer bescherming. Door de gordijnen en vitrines kon men zich beter beschermen tegen stof, tocht en kou. Waar een hemelbed je tegenwoordig niet meer extra zal beschermen tegen stof en tocht, is het nog steeds een zeer imposant bed! Dat ware klasse uitstraalt. En jouw dochter zich ook veilig en beschermd in zal voelen.

De sfeer die het de slaapkamer meegeeft

Ook al zijn sommige moderne hemelbedden eenvoudig uitgevoerd, het blijven altijd zeer romantische en sfeervolle bedden! De sfeer is uniek wanneer je deze vergelijkt met andere type bedden. Ten opzichte van prinsessenbedden zal je dochter langere tijd in een hemelbed willen slapen.Het is een tijdloos bed, en blijft leuk om in te slapen als je ouder wordt. Het is bovendien een ontzettend knus bed waar je je graag in terugtrekt om een spannend boek te lezen of heerlijk weg te dromen.

Wat voor hemelbedden kun je kopen?

Qua design is er veel variatie in de hemelbedden die je kunt kopen. Zo zijn er hele strakke, moderne houten hemelbedden en modellen die inclusief gordijnen zijn. Deze gordijnen worden ook wel voile genoemd.

Gemaakt van hout of metaal. Hierbinnen vormt de subcategorie houten hemelbedden het overgrote deel van het assortiment. Om het bed laag in prijs te houden, wordt een hemelbed tegenwoordig niet meer vaak van duurdere houtsoorten zoals mahonie gemaakt. De meeste van deze kinderbedden zijn gemaakt van dennenhout, dat er afgewerkt met een lak zowel modern als romantisch uitziet. 

Dit type bed kun je niet alleen als eenpersoonsbed aanschaffen, maar ook als twijfelaar of als tweepersoonsbed. Al richt het gros van het aanbod zich op de eenpersoonsbedden. Heeft dit type bed jouw interesse gewekt? Kijk hier voor een mooi aanbod van dit type bed.

Naast de strakke moderne modellen heb je ook voldoende keuze binnen de sprookjesachtige hemelbedden. Waarbij je dochter zich helemaal een prinses zal voelen. Bij deze themabedden heb je niet alleen gordijntjes die erbij zitten, maar ook het dak van het bed, dat voorzien is van hemelstof. Thema’s die onder meer te koop zijn is Arabisch, Oosters, Marrokaans, vlinders en bloemen.