De eerste pagina
Image default
Woning en Tuin

Vliegendeuren voor meer comfort

De deur snel weer dicht in de zomer, uit angst voor vliegen, muggen of wespen in huis? Dan zijn vliegendeuren de oplossing voor jouw probleem. Met vliegendeuren kun je comfortabel de zomer tegemoet, in de wetenschap dat je wel de zomer, maar niet de insecten in huis kunt halen. Eenmaal geïnstalleerd kun je jarenlang plezier hebben van je vliegendeuren.

Voor- en nadelen van vliegendeuren

Met een vliegendeur kun je je deuren altijd openzetten, en daarmee de zomerse lucht in huis halen. Ook zijn vliegendeuren ontzettend eenvoudig in gebruik en gaan ze niet snel kapot. Het nadeel van los inzetbare vliegendeuren is dat ze in de winter nogal in de weg zitten. Dat nadeel heb je niet bij plissé-vliegendeuren, die je opzij schuift. Deze kun je in de winter namelijk gewoon terug in de cassette vouwen.

Het enige nadeel daarvan is dat het je iets meer kost dan normale vliegendeuren. Een ander nadeel is dat het zicht op je tuin misschien wat minder wordt. Dat is echter altijd nog beter dan wanneer je de deur dicht houdt.

Jouw vliegendeur op maat

Jouw vliegendeuren kun je zelf op maat maken, of op maat bestellen. Als je ze zelf in elkaar wilt zetten, krijg je een bouwpakket met de losse onderdelen van vliegendeuren. Je kunt de losse onderdelen dan op maat zagen, en het overtollige gaas van de vliegendeuren wegsnijden. Als je van tevoren echter je deur opmeet, kun je ook kant-en-klare vliegendeuren thuis laten bezorgen. Deze hoef je dan alleen nog maar zelf aan je kozijn te bevestigen.