De eerste pagina
Image default
Bedrijven

Rvs finish

De afwerking van roestvrij staal is gemoderniseerd tot een unieke kunstvorm. Sommige fabrikanten hebben echter moeite om te leren hoe ze deze moderne details op een kosteneffectieve manier voor hun klanten kunnen bereiken. De meest gangbare afwerkingen en andere roestvast stalen afwerkingen die worden herkend door de plaatwerkindustrie worden hieronder besproken, alsmede hun potentiële toepassingen.

Nr. 1 finish- deze rvs finish wordt geproduceerd door het walsen van roestvrij staal dat hieraan voorafgaand verwarmd wordt. Tijdens dit proces is er een warmtebehandeling die een uniforme microstructuur produceert om ervoor te zorgen dat het roestvrij staal voldoet aan de mechanische vereisten. Dit resulteert in een metalen oppervlak met een donker, ruw en niet-uniform uiterlijk.

Nr. 2B Finish- Dit is een glanzende, koudgewalste rvs finish die gewoonlijk op dezelfde manier wordt geproduceerd als nummer 2D. Het verschil is dat voor 2D licht-koude rolpassages worden uitgevoerd met gepolijste rollen. Dit produceert een meer reflecterende afwerking die lijkt op een bewolkte spiegel. Dit type rvs Finish kan in reflectiviteit variëren van fabrikant tot fabrikant.

Nr. 4 Finish- Deze rvs finish wordt verkregen door staal mechanisch te polijsten met geleidelijk fijnere schuurmiddelen. Het is meer reflecterend dan nr. 3, afhankelijk van de vereisten van de toepassing. De oppervlakteruwheid is typisch en deze afwerking wordt veel gebruikt voor restaurant- en keukenapparatuur, etalages, voedselverwerkings- en zuivelapparatuur, drankindustrie, liften, roltrappen, ziekenhuizen en elke werkruimte waar contact met levensmiddelen is. Het is de favoriete afwerking van architecten en wordt vaak geclassificeerd als een sanitaire afwerking.

Nr. 6 Finish- Deze rvs finish, ook wel Satin Finish genoemd, is een saaie, zilver-witte afwerking met een relatief korte lineaire polijstlijn en een lagere reflectiviteit dan de afwerking nr. 4. Het wordt geproduceerd door metaal met een nr. 4 finish in een olie- en schuurmedium te borstelen. Deze afwerking wordt soms gezien bij architecturale toepassingen in roestvast staal, bijvoorbeeld voor de buitenste kolomvormige panelen die aan de ramen grenzen.

No. 8 Finish- Dit is de meest reflecterende gepolijste rvs finish die soms wordt aangeduid als de spiegelafwerking. Het wordt verkregen door metaal grondig te polijsten tot dit uiteindelijk resulteert in een spiegelachtige afwerking. Dit type afwerking wordt over het algemeen gebruikt wanneer er weinig contact is met externe bronnen vanwege de hoge onderhoudskosten van de afwerking in het veld. Toepassingen omvatten panelen en kolommen, vaak in luxe hotels en kantoorgebouwen. Deze afwerking wordt steeds populairder. Het is tijdrovend omdat het extra polijsttijd vereist om een reflecterende, spiegelachtige afwerking te verkrijgen.

https://vangeenen.nl/rvs-op-maat/