De eerste pagina
Image default
Dienstverlening

Met een EPC-keuring van deze experten verkoop of verhuur je zorgeloos je woning

Met een energieprestatiecertificaat (EPC) weten zowel verkoper als koper waar ze aan toe zijn qua energiezuinigheid van een woning. Ook wanneer je jouw woning gaat verhuren is een EPC-keuring laten uitvoeren verplicht in Limburg en de rest van Vlaanderen. Wil je daarom een professionele EPC-keuring laten uitvoeren, dan klop je best aan bij Nepeba uit Genk in Limburg. Met hun gedegen advies heb je als eigenaar van een woning aan hen dé partner voor al jouw energievragen omtrent jouw woning.

Verminder het energieverbruik van jouw woning door een blowerdoortest te laten doen

Als eigenaar van een woning is het vanzelfsprekend dat je jouw woning zo goed mogelijk wil isoleren waarbij de prijs voor jouw energie zo laag mogelijk komt te liggen. Verborgen scheurtjes in jouw woning gooien daaromtrent wel eens roet in het eten. Gelukkig bestaat er de mogelijkheid om een blowerdoortest te laten doen om deze eventuele lekken snel op te sporen. Bij een blowerdoortest hoort een specifiek werkwijze wanneer je beslist om dit te laten doen in jouw woning. Concreet komt het erop neer dat er gecontroleerd lucht binnen en buiten wordt geblazen in de woning. Met behulp van speciale meetapparatuur wordt de luchthoeveelheid aan een bepaalde luchtdruk gemeten. Op die manier wordt snel duidelijk langs waar in het gebouwgeschil de lucht het vaakst naar de buitenkant ontsnapt. Een blowerdoortest laten doen is niet verplicht bij een EPC-keuring voor woningen in Limburg en de rest van Vlaanderen, maar toch kan het de algemene EPC-score positief beïnvloeden. Een EPB-verslaggever gaat immers vaak uit van een standaardwaarde bij het bepalen van de luchtdichtheid als er geen blowerdoortest aan te pas komt. Deze standaardwaarde is vaak een negatieve representatie van de feitelijke luchtdichtheid in een woning. Kortom zorgt er een blowerdoortest er voor dat je bij een EPC-keuring een winst kan boeken tot wel twaalf punten!

Schakel de hulp in van deze experten

Jouw woning energiezuinig maken, begint bij het inschakelen van de experten van Nepeba! Al meer dan tien jaar hanteren zij vooruitstrevende methodes met aandacht voor ecologische waarden en uw portefeuille. Boek hen vandaag nog voor een adviesgesprek of vraag jouw offerte aan via hun website voor een of meerdere van hun diensten.      

https://www.nepeba.be/epc/