De eerste pagina
Image default
Woning en Tuin

Hoe een boomstronk verwijderen?

Mensen die een boomstronk willen verwijderen zitten vaak met de vraag: hoe een boomstronk verwijderen? Veel van die mensen schatten al in dat het verwijderen van een boomstronk niet zonder slag of stoot zal gaan en dat klopt ook wel. Een boomstronk laat zich niet eenvoudig verwijderen. Er is veel (spier)kracht voor nodig of er zullen machines aan te pas moeten komen die de klus kunnen klaren. Hoe een boomstronk verwijderd gaat worden hangt van verschillende factoren af:

  • Uw budget
  • De methode die ingezet kan worden

Uw budget speelt een belangrijke rol bij het verwijderen van een boomstronk

Vooral uw budget zal een belangrijke rol spelen bij de manier waarop de boomstronk verwijderd gaat worden. Mensen die een budget vrij kunnen maken kunnen een hoveniersbedrijf inhuren. Wanneer een hoveniersbedrijf ingehuurd wordt zal in de meeste gevallen een stobbenfrees ingezet worden. Maar of een stobbenfrees ingezet kan worden hangt geheel af van de bereikbaarheid van uw tuin. Bij een tuin met een doorgang van minimaal 90 cm kan een stobbenfrees ingezet worden. Heeft u geen budget beschikbaar dan kunt u ook gratis uw boomstronk verwijderen. U moet dan alleen wel zelf het werk uitvoeren.

Gratis een boomstronk verwijderen

U kunt gratis een boomstronk verwijderen door het werk zelf uit te voeren. De beste methode is in dat geval om de boomstronk uit te graven. Gebruik daarvoor een stevige schep en schep al het zand rondom de boomstronk weg. Tijdens het graven zult u veel boomwortels tegenkomen. Zaag de boomwortels door of gebruik daar een bijl voor. Bij een grote boomstronk is het aan te raden om een kettingzaag te gebruiken. Zodra de boomstronk los in de grond zit kunt u de boomstronk uit de grond trekken.

Indien de ruimte het toelaat en wanneer de boomstronk nog een stam heeft dan is het mogelijk om de boomstronk uit de grond te trekken. Plaats een kabel om de boomstronk en verbind de kabel aan het voertuig. Het is nu zaak om voorzichtig spanning op de kabel te brengen. Zodra er spanning op de kabel staat kunt u de boomstronk voorzichtig uit de grond trekken.

Een laatste gratis methode om een boomstronk te verwijderen is ervoor zorgen dat de boomstronk gaat rotten. U kunt het rottingsproces beïnvloeden door de boomstronk van extra wonden te voorzien. Sla met een hamer en een bijtel verschillende diepe gaten in de boomstronk en vul deze gaten met water. De boomstronk zal uiteindelijk verrotten al kan dit proces een aantal jaren duren. Nadat de boomstronk helemaal verrot is kan deze vrij eenvoudig verwijderd worden.

https://www.vergelijkhoveniers.nl/