De eerste pagina
Image default
Architectuur

De werkzaamheden van een slotenmaker

Slotenmakers voeren verschillende taken uit waaronder het opbreken van sloten. Een slotenmaker is eigenlijk gespecialiseerd in al het hang- en sluitwerk. Ook hebben de slotenmakers tegenwoordig verstand van verschillende beveiligingstechnieken. Het openbreken van een slot staat ook wel bekend als lockpicking. Sloten zitten eigenlijk al sinds de middeleeuwen op dezelfde manier in elkaar. Alle sloten gebruiken een methode waarbij het draaien van een sleutel ervoor zorgt dat er een pin uit het slot draait waarbij het slot vergrendelt. Slotenmakers gebruiken vandaag de dag nog dezelfde methoden als honderd jaar geleden om sloten open te breken. Hoewel sloten nog steeds hetzelfde werken zijn de beveiligingssystemen door de jaren heen wel veranderd wat vooral te danken is door het toegenomen gebruik van lasers en digitale technologie.

Slotenmakers die zich bezig houden met dit vakmanschap hebben zich inmiddels natuurlijk wel aangepast aan deze nieuwe technologieën. Honderd jaar geleden zou een slotenmaker een hele dag nodig hebben om een slot te maken. Het zou uren duren om met staal en een hamer een slot te vormen. Tegenwoordig worden sloten op grote schaal geproduceerd door productiebedrijven. De ontwerpen zijn echter wel hetzelfde gebleven, ook al ziet tegenwoordig de buitenkant van het slot er iets anders uit. Omdat de slotenmaker bijna geen sloten meer produceert kan hij zijn tijd gebruiken voor het herstellen van sloten. Veel slotenmakers hebben een specialiteit, zoals sloten voor thuis, een bankkluis of keycard systemen. Deze soorten sloten kunnen niet worden geproduceerd in een fabriek en moeten door een slotenmaker worden gemaakt en geïnstalleerd. 

De meeste slotenmakers hebben hun eigen winkel met een werkplaats en een voertuig om ter plaatse reparaties uit te kunnen voeren. Sommige slotenmakers worden door overheidsinstanties opgeroepen als er een misdrijf is gepleegd. Sommige bedrijven huren ook fulltime slotenmakers is voor beveiligingsdoeleinden. Ze werken er steeds aan om de toegangssystemen van een bedrijf te blijven verbeteren om zo te helpen de veiligheid in het gebouw te kunnen waarborgen. Slotenmakers ontwerpen systemen en baseren dit vaak op het niveau van beveiliging die er in het gebouw nodig is. Er zijn veel verschillende specialismes waarin een slotenmaker zich kan specialiseren. De meest voorkomende vorm van slotenmakers zijn residentiële slotenmakers die de sloten van huizen en auto’s repareren en vervangen.

 Mocht je op zoek zijn naar een slotenmaker in de omgeving van Rotterdam, neem dan eens contact op met Locksecure, zeer professioneel en onderscheidend in het leveren van service en kwaliteit.

http://www.locksecure.nl