De eerste pagina
Image default
Bedrijven

De opmars van bitcoin

Voor wie de bitcoin koers in de gaten gehouden heeft is het duidelijk dat deze hard omhoog is gegaan in de laatste maanden. Heel 2020 ging de koers gestaag omhoog, maar met name in de laatste maanden ging het in een sneltreinvaart. Deze koers lijkt doorgezet in 2021.

 

Waar stijg bitcoin zo snel?

Een belangrijke reden dat bitcoin zo hard omhoog gaat de laatste tijd is omdat er steeds meer mensen ‘instappen’. De bitcoin koers wordt namelijk vastgesteld aan de hand van vraag en aanbod. Hoe meer mensen willen kopen, hoe hoger de koers omhoog zal gaan.

 

Dit komt doordat er een maximale hoeveelheid van 21 miljoen bitcoin zal zijn. Het is onmogelijk om meer dan dat te maken. De laatste bitcoin zal waarschijnlijk ergens in 2140 ‘gemaakt’ worden. Mensen die positief zijn verwachten dat de koers tot die tijd flink door zal stijgen. 

 

Door de schaarste willen mensen namelijk zoveel mogelijk BTC bezitten om zaken als inflatie tegen te gaan. De euro wordt namelijk constant bijgemaakt, zoals pijnlijk duidelijk werd tijdens de coronacrisis. Om je spaargeld tegen deze inflatie te verzekeren stappen nu steeds meer consumenten, maar ook grote investeerders over op de cryptocurrency. 

 

Het is belangrijk niet blind in te stappen, maar eerst goed onderzoek te doen. Wat de verwachten van bitcoin zal zijn hangt af van de persoon die je vraagt. Het is verstandig het cryptocurrency nieuws op de voet te volgen zodat je van het laatste nieuws op de hoogte blijft. Zeker als je erin investeert is dit een must. 

 

Investeren brengt altijd risico’s met zich mee. Daarom is het deste belangrijker om goed te weten wat je doet en nooit te investeren met geld dat je op korte termijn nodig hebt. Geld dat je nog hebt liggen kan een goede investering zijn, maar geld voor de huur absoluut niet. Zo voorkom je financiële problemen.