De eerste pagina
Image default
Dienstverlening

De asbestexpert: uw sleutel tot een geldig asbestattest

Sinds 23 november 2022 is de vastgoedwereld veranderd voor vastgoedeigenaars. Vanaf die datum is een geldig asbestattest niet slechts een aanbeveling, maar een verplichting. De regelgeving, ingesteld om de gezondheid en veiligheid van huurders en kopers te waarborgen, heeft ervoor gezorgd dat u als vastgoedeigenaar niet om de expertise van een asbestexpert heen kunt. Zonder zo’n attest loopt u niet alleen risico op mogelijke sancties maar kan het ook de verkoop of verhuur van uw pand bemoeilijken.

Het waarom achter het asbestattest

Het belang van een asbestattest van een erkende asbestexpert is niet slechts administratief. Asbest, dat tot de jaren 1990 veelvuldig werd gebruikt vanwege zijn brandwerende en isolerende eigenschappen, heeft een schaduwzijde. Wanneer de vezels ervan vrijkomen, kunnen ze ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken, variërend van ademhalingsproblemen tot asbestose en longkanker. Door vastgoedeigenaars te verplichten tot een asbestattest dat uitgereikt wordt door een asbestexpert, wordt er actief gewerkt aan het verminderen van deze risico’s en wordt transparantie geboden aan potentiële kopers of huurders. Zo weten kopers ook meteen of ze kosten moeten inrekenen voor een renovatie of verwijdering van asbesthoudende materialen in het gebouw.

Ontdek de waarde van echte expertise

Het is duidelijk dat in de huidige vastgoedmarkt, het bezit van een geldig asbestattest niet alleen wettelijk verplicht is, maar ook een teken van verantwoordelijkheid en zorg naar uw potentiële huurders of kopers. Hierbij is de rol van de asbestexpert cruciaal. Zij zijn opgeleid om asbest op te sporen, te beoordelen en te adviseren over eventuele verwijdering. Door te kiezen voor een expert, zoals ASP Consulting, zorgt u niet alleen voor naleving van de wet, maar geeft u ook een duidelijk signaal af: de gezondheid en veiligheid van de bewoners van uw pand zijn uw topprioriteit. In een wereld waarin transparantie en verantwoordelijkheid steeds belangrijker worden, is het inschakelen van een echte asbestexpert geen luxe, maar een noodzaak.

https://aspadvies.be/