De eerste pagina
Image default
Financieel

Brokers vergelijken

Brokers vergelijken

Als je wilt gaan beleggen op de beurs, heb je een broker nodig. Een broker is een tussenpersoon die bemiddelt tussen jou en de beurs. Er zijn nogal wat brokers actief en als je wilt bepalen welke het beste bij jou past, moet je een aantal factoren tegen elkaar afwegen. In de eerste plaats kijk je uiteraard naar de kosten. Die hebben immers direct invloed op je rendement. Maar ook hier geldt wel dat goedkoop duurkoop kan blijken te zijn. Een goedkope broker geeft misschien ook maar weinig service.

 

Transactiekosten en inleg

Je betaalt bij alle brokers een bedrag per transactie. Dus als je heel actief bent en veel transacties verricht, kan het belangrijk zijn om er eentje te zoeken met lage transactiekosten. Als je niet zo vaak handelt, maar bijvoorbeeld wel graag advies wilt krijgen van je broker, zullen de transactiekosten voor jou minder zwaar wegen. Een ander punt kan zijn hoeveel geld je minimaal moet inleggen. Dat bedrag kan enorm variëren: van 100 euro tot wel 10.000 euro.

 

Overige afwegingen

Er zijn ook grote verschillen tussen de adviezen en diensten die verschillende brokers je bieden. Sommige geven je bijvoorbeeld toegang tot actueel financieel nieuws en bijbehorende analyses, doen je voorstellen tot aankoop of juist verkoop of geven je marktanalyses en tips. Andere bieden zelfs seminars aan om je te helpen je te ontwikkelen tot een ervaren belegger. Andere factoren die je mee moet wegen in je keuze voor een broker zijn de software die je wordt aangeboden, de mogelijkheden die je hebt qua handel (alleen aandelen of ook opties, CFD’s et cetera) en de garanties. Zo doe je er verstandig aan om te kiezen voor een gereguleerde broker, die onder toezicht staat van een onafhankelijke financiële autoriteit.

https://financeinfo.be/beleggen/