De eerste pagina
Image default
Aanbiedingen

Zo zorg jij dat jouw koelkast minder energie kost!

Het is een hot-topic: besparen op de energiekosten thuis. Zeker nu de kosten van het gas, water en licht hoger dan ooit zijn. En dat niet alleen, besparen op je energie is ook nog is beter voor het milieu. Een van de apparaten in de keuken blijkt af en toe meer energie te slurpen dan mensen door hebben: de koelkast. Reden genoeg om snel verder te lezen, dan vertellen wij jou alle ins-en-outs om jouw koelkast zo energiezuinig te krijgen.

 

Controleer het label

Koelkasten die veel energie kosten hebben vaak een slecht energielabel. Vooral een wat ouder model kan behoorlijk veel stroom gebruiken. Mocht jij nu een koelkast hebben met een laag label? Dan loont het behoorlijk om deze te vervangen voor een energiezuinig model. Koelkasten met een A+++ label zijn veel energiezuiniger.

 

Eenvoudig is het nieuwe zuinig

Een eenvoudige koelkast is niet alleen gemakkelijker in gebruik, ze zijn ook nog eens energiezuiniger. Alle luxe extra’s zien er misschien mooi en verleidelijk uit maar ze kosten je jaarlijks flink veel energie. Een van de extra’s die je kan overwegen om te laten zitten is een ijsblokjesmaker. Een functie die juist wel handig is om te hebben op je nieuwe koelkast, is een automatische ontvriesfunctie. Het ijs bouwt zich hierdoor minder snel op aan de wanden van jouw koelkast waardoor je deze niet zo snel hoeft te ontdooien. Ook hoef je het vriesgedeelte niet meer zelf te ontdooien, net zo makkelijk.

 

Klein maar fijn

Een grote koelkast verbruikt flink meer dan een kleine koelkast. Veel mensen gebruiken onnodig een te grote koelkast. Heb jij een of zelfs meerdere compartimenten in je koelkast die je niet gebruikt? Denk dan is na over de aanschaf van een kleinere koelkast.

 

Ontdooien voor het vriezen

Af en toe je koelkast ontdooien doet wonderen voor je energierekening. Hierdoor hoeft het apparaat minder hard te werken en verbruikt het minder stroom. Mocht er onverwacht toch een onderdeel van je koelkast stuk gaan, is het belangrijk om deze tijdig te vervangen. Door koelkast onderdelen te bestellen en te repareren gaat je koelkast ook nog eens langer mee.

https://fixpart.be/nl/apparaat/koelkast-onderdelen-en-accessoires