De eerste pagina
Image default
Woning en Tuin

Waar staat DX en SX voor op uw automatische poortopener?

Bij het uitkiezen van een poortopener moet u zich ervan bewust zijn dat u bij het automatiseren van uw poort twee motortjes nodig heeft. Een voor de linkerpoort en een voor de rechter. Bij vooral lineaire poortopeners zijn de motor voor linker- en rechterpoort niet altijd identiek, wat betekent dat u een rechtermotor niet kunt gebruiken op de linkerpoort en andersom.

De termen DX en SX op uw poortopener uitgelicht

DX en SX zijn letters die u terugvindt op een lineaire poortopener van Italiaanse afkomst. DX staat in dit geval voor destra, wat rechts betekent. SX staat voor sinistra, wat links betekent. De DX en SX geven kortom aan of u een motor voor de rechter of linker poortvleugel dient te gebruiken. De Italiaanse termen vindt u dus alleen terug op merken van lineaire poortopeners, waarbij de motors voor beide poortvleugels niet identiek zijn.

Hoe ziet u wat rechts en links is in een poort?

Wat voor u rechts of links is, is afhankelijk van aan welke kant van de poort u staat. Hoe weet u dus of u een DX- of SX-motor moet aanschaffen? Hiervoor is gelukkig een eenvoudig ezelsbruggetje ontwikkeld, waarmee u miskopen kunt voorkomen. Wanneer u aan de kant staat waar de poortvleugels naar u toedraaien, dan moet u de SX-motor aan de linkerkant plaats en de DX-motor aan de rechterkant.

De expert in poorten en hekken in België

Bij twijfel, kunt u zich het best laten adviseren door een expert, zoals Poortland in België. Deze expert in poorten en hekken kan u door jarenlange ervaring in de branche van nuttig advies voorzien en tevens zorgt het bedrijf voor plaatsing en onderhoud van uw poortopener. De onderdelen worden in het eigen atelier geproduceerd, waardoor u verzekerd bent van authentieke en kwalitatieve elektronische poortopeners.

https://www.poortland.be/