De eerste pagina
Image default
Bedrijven

Het voordeel van puinzakken tijdens je verbouwing

Als je aan het verbouwen bent, dan weet je hoeveel puin er dan vrij komt dat afgevoerd moet worden. Dat kun je op allerlei manieren doen. Vaak wordt er gekozen om een container voor de deur te zetten. Dat is een prijzige optie die ook vaak een sta-in-de-weg is. Niet overal kun je een container neerzetten. Zeker niet als deze een paar weken of maanden moet blijven staan omdat je een ingrijpende verbouwing hebt. Je kunt ook kiezen voor het gebruik van puinzakken. Dat is een stuk eenvoudiger en vaak ook nog eens een veel voordelige optie. Je hebt ze in allerlei soorten en maten en je kunt ze makkelijk afvoeren. In dit artikel hebben we alle voordelen ervan voor je op een rijtje gezet. Lees snel verder voor meer informatie.

Alles makkelijk verpakt

Als je al het puin dat vrijkomt bij een verbouwing in puinzakken doet kun je makkelijk al het puin verwijderen. Je kunt de zakken goed stapelen en als ze aan de kant moeten, dan zijn ze makkelijk te verplaatsen. Als je puin moet ruimen op verschillende verdiepingen in een pand kun je de zakken makkelijk door een stortkoker uit het pand verwijderen en hoef je ze niet door het trappenhuis te slepen. Dat scheelt niet alleen een hoop gedoe, het scheelt ook een hoop tijd. Daarbij heb je al het puin goed verpakt en heb je geen last van los rondslingerende rotzooi. Zo hou je het overzicht tijdens de bouw en kun je efficiënt werken. Dat is voor iedereen prettig. Voor de bouwmensen werkt het fijn en voor de bewoners is het ook een slimme optie.

Eenvoudig sorteren met puinzakken

Als je puinzakken gebruikt kun je al het puin dat vrijkomt eenvoudig sorteren. Zo heb je verschillende maten en materialen die je voor allerlei doeleinde kunt gebruiken. Als je op voorhand het puin sorteert scheelt dat veel werk tijdens het afvoeren. Je kunt al het hout bij elkaar verzamelen, grof vuil samen pakken en stenen bij elkaar houden. Als je de spullen gaat afvoeren kun je dat snel en efficiënt doen. Je kunt ook in de ruimte waar je aan het verbouwen bent alle soorten afval al bij elkaar zetten zodat je precies weet wat er afgevoerd moet worden.

Geen gedoe met een container voor je deur

We gaven het in de inleiding al aan. Een groot voordeel van het gebruik van puinzakken is dat je geen container nodig hebt. Dat is erg handig als je geen plek hebt voor een container of als deze aan de straat gezet moet worden. Dan heb je vaak een vergunning nodig en kun je hem niet te lang laten staan. De zakken kun je bij beperkte ruimte buiten zo lang binnen in het pand bij elkaar zetten of je kunt ze zonder moeite in de tuin kwijt. Met een container is dat een heel ander verhaal.

Puinzakken zijn makkelijk af te voeren

Het grootste voordeel is dat puinzakken heel makkelijk af te voeren zijn Je kunt ze in een aanhanger laden en als je kiest voor handzame maten zijn ze goed te tillen. Ook de grotere modellen zijn met wat mankracht te verplaatsen.