De eerste pagina
Image default
Bedrijven

Salaris krijgen

 Geld moet rollen, daarvoor moet er wel geld ontvangen worden, voor geld moet men werken en het is daarom belangrijk dat dit ook dat werkelijk gebeurd. Het salaris van een werknemer bestaat uit een aantal gewerkte uren, dit wordt dan vermenigvuldig met een uurloon. De totstandkoming van een salaris is daardoor simpel uit te leggen, maar in werkelijkheid komt hier veel meer bij kijken, namelijk verschillende premies, kortingen en pensioen regelingen. Dit wordt allemaal gebaseerd op het bruto salaris dit is het salaris voor belastingen en is daarom hoger dan het netto salaris. Belastingen dienen betaald te worden zo wordt salaris verlaagd.

Salarissen worden overgemaakt naar de rekening van de werknemer, vroeger werden deze contant uitgekeerd. Tegenwoordig moet alles goed geregistreerd staan voor dat er een betaling wordt uitgevoerd, dit is allemaal in het leven geroepen om de belasting van een salaris op orde te krijgen. Er zijn veel mensen die hier problemen mee hebben en vinden dat er te veel salaris afgaat. Zij hebben dan ook liever dat zij zwart uitbetaald krijgen, dit is dan weer riskant voor de werkgever omdat hij zo illegaal te werk gaat. Daarom is het altijd verstandig om de werknemer onder contract te hebben staan en deze dan wit uit te betalen. Zodat beide partijen hier later geen last van krijgen.

Salaris betalen was vroeger een bezigheid wat veel tijd in beslag nam. Nu is er een salarisservice die er voor zorgt dat dit gemakkelijk en snel verloopt. Er zijn verschillende bedrijven die deze service aanbieden, waardoor er een redelijke keus is. Sommige bedrijven bieden het hele plaatje en sommige bieden bepaalde delen van de service aan. Het bedrijf CBBS biedt deze service ook aan zij specialiseren zich i deze software zodat u als bedrijf meer tijd heeft voor andere bezigheden, zodat uw bedrijf beter gaat draaien.

http://www.cbbs.nl/