De eerste pagina
Image default
Bedrijven

Ontwikkeling van glas

Glas wordt erg veel gebruikt in ons dagelijks leven. We gebruiken het niet alleen maar je ziet het ook veel om je heen. Zo zie je bijvoorbeeld overal ramen die gemaakt zijn van glas en zijn er nog vele andere doeleinde waar glas voor gebruikt wordt. Alleen hoe vaker er glas gebruikt wordt, hoe groter de kans ook is dat er glasschade zal gaan komen. Glas kan erg breekbaar zijn er hier moet dus goed mee worden uitgekeken. Hoe dikker het glas is, hoe steviger het ook is. Vaak wordt er dan ook wel stevig glas gebruikt maar toch komt het redelijk vaak voor dat het nodig is dat het glas gerepareerd moet worden doordat er een barst in is gekomen. Gelukkig is glas repareren niet erg moeilijk en kan het zo gedaan worden.

Glas is erg veranderd sinds de eerste keer dat het gemaakt werd. De eerste ruiten die gezet werden, waren namelijk van glas maar deze waren niet doorzichtig. Ze lieten maar een klein beetje licht door maar desondanks was het een belangrijke uitvinding. Het was namelijk ondanks dat het maar een klein beetje licht doorliet, toch een grote verbetering voor huizen die toen nog geen ramen kenden. Zo was er eindelijk een beetje licht in de huizen zonder dat er iets open gezet moest worden. Desondanks was glas toen erg duur en hadden alleen de rijkere ramen in de huizen. Bovendien kon glas toen nog niet goed gerepareerd worden wanneer het kapot ging.

Tegenwoordig wordt glas in grote fabrieken geproduceerd en wordt glas voor vele dingen gebruikt. Daarnaast is het ook veel goedkoper dan vroeger en is het niet alleen meer voor de rijke. Daarnaast is het nu ook doorzichtig en kan er dubbelzijdig glas geproduceerd worden. Wanneer je ruiten van dubbel glas hebt, is je huis een stuk beter geïsoleerd. Zo komt er namelijk een stuk minder kou door de ramen en kan de warmte in huis ook beter vast gehouden worden.

http://glasned24.nl