De eerste pagina
Image default
Woning en Tuin

Met warmtewerende folie de zomer door?

Het wordt weer een warme zomer! En dat is natuurlijk harstikke fijn. Maar wat minder fijn is, is het feit dat het binnen dan zo warm kan worden. Natuurlijk gooien we massaal de deuren open en de ramen. Maar als het buiten ook harstikke warm is, brengt dat geen frisse lucht. Hoe kun je nou op een voordelige manier je woning een beetje koel houden. En dan misschien wel met name de slaapkamer. Want zeg nou zelf, in zo’n warm hol, doe je geen oog meer dicht.

Warmtewerende folie voor op raam

Met warmtewerende folie voor je ramen creëer je een extra laagje dat warmte van zonnestralen tegen houdt. Nee, warmtewerend folie houdt niet alle warmte tegen. Maar het is wellicht de meest voordelige manier om warmte in huis tegen te gaan. Sowieso veel voordeliger dan de aanschaf van een dure airco. Nu is het nog even de vraag waar je warmtewerende folie koopt. Hierbij moet je even opletten want de meeste bedrijven verkopen dit folie niet onder de noemer warmtewerende raamfolie. Eerder zul je de benaming zonwerende folie tegenkomen. Een andere naam, maar dit gaat over exact hetzelfde artikel. Bij Raamfolieonline vind je dit folie bijvoorbeeld.

Zonwerend folie, maar welke dan?

Als je op hun website kijkt zie je dat er meerdere soorten zonwerende folies worden aangeboden. Nu vraag jij je natuurlijk af welk soort jij dan moet hebben voor warmtewering. Maar dat maakt op zich niet zoveel uit. Elk zonwerend raamfolie werkt in principe hetzelfde. Ook het spiegelfolie werkt zo. Het voordeel hiervan is ook nog dat het inkijkwerend werkt. Maar niet iedereen houdt van die spiegelende ramen. Dus dan kun je voor een donker getint folie kiezen die de ramen enigzins zal blinderen. Door het blinderende effect zul je niet veel last hebben van de warmte van de zon. Ook de uv straling wordt door deze folies tegen gehouden. Dus had je altijd last van verkleuring door de zon? Dan brengt dit ook tevens de oplossing.

De prijs van zonwerend raamfolie

De prijs van zonwerend raamfolie is verschillend. Het begint vaak bij de 6 euro per meter. Maar die prijs kan verder oplopen als je voor statisch raamfolie gaat óf dat je voor een betere kwaliteit gaat. Ook voor HR glas moet je goed kijken of je wel het juiste folie koopt. HR glas is extra gevoelig voor breuk en hiervoor dien je dan ook speciaal raamfolie voor te gebruiken.