Waarom een klantendienst niet volledig geautomatiseerd kan worden

Al tientallen jaren proberen bedrijven in veel sectoren de personeelskosten te verlagen door hun processen zo veel mogelijk te automatiseren.

In de klantendienst heeft dat ertoe geleid dat veel bedrijven online en per telefoon systemen implementeren die zoveel mogelijk vragen beantwoorden of problemen oplossen zonder menselijke aanwezigheid.

Maar uiteindelijk zijn er klantendienstkwesties waarvoor menselijke interactie onmisbaar is, wat een concurrentievoordeel oplevert.

Amazon is een voorbeeld van een bedrijf dat alles in het werk stelt om een omvangrijke en complexe operatie te automatiseren. Het moet wel, gezien het feit dat het in 2018 vijf miljard pakketten aan de deuren van klanten heeft afgeleverd, en dat zijn alleen nog maar de aankopen van Prime-leden.

Desondanks biedt Amazon nog steeds 24-uurs telefonische klantendienst, naast e-mail en live chatdiensten.

De meeste succesvolle bedrijven erkennen het belang van het bieden van een uitstekende klantendienst. Een beleefde en empathische interactie met een getrainde klantendienstmedewerker kan het verschil betekenen tussen het verliezen of behouden van een klant.

Grondbeginselen van goede klantendienst
Succesvolle kleine ondernemers begrijpen de noodzaak van een goede klantendienst instinctief. Grotere bedrijven bestuderen het onderwerp diepgaand, en ze hebben enkele basisconclusies over de belangrijkste componenten:

 • Tijdige aandacht voor zaken die klanten aan de orde stellen is van cruciaal belang. Een klant laten wachten in de rij of in de wacht laten zitten verzuurt een interactie nog voor ze begonnen is.
 • Klantendienst moet voor de consument een eenstapsproces zijn. Als een klant een hulplijn belt, moet de vertegenwoordiger waar mogelijk het probleem tot aan de oplossing volgen.
 • Als een klant naar een andere afdeling moet worden doorgeschakeld, moet de oorspronkelijke vertegenwoordiger de klant opvolgen om er zeker van te zijn dat het probleem is opgelost.

Verantwoordelijkheden van de werkgever
Slecht management kan elke klantendienstoperatie de das omdoen. Een paar belangrijke tips voor managers:

 • Zorg ervoor dat je medewerkers van de klantendienst volledig op de hoogte zijn en over de nieuwste informatie en de producten en het beleid van het bedrijf beschikken.
 • Beoordeel periodiek de ervaring die je met de klantendienst biedt, om er zeker van te zijn dat die een aanwinst is voor het bedrijf.
 • Overweeg regelmatig enquêtes te houden om klanten de kans te geven feedback te geven over de service die ze krijgen en verbeterpunten voor te stellen.

Mobiele diensten doeltreffend gebruiken
De laatste jaren zijn studies over klantendienst gericht op het creëren van de perfecte online ervaring.

De eerste en moeilijkste factor is de veelheid van kanalen. De klanten van vandaag verwachten service te krijgen via de app of het apparaat dat ze toevallig op dat moment gebruiken. Dat kan een mobiel apparaat zijn of een laptop, een sociale media site, een tekst app, of live chat.

Opnieuw is de nadruk komen te liggen op het verpakken van how-to inhoud en aanverwante middelen die voor zelfbediening bedoeld zijn. Steeds meer gesofisticeerde gegevensanalyses worden ook gebruikt om ontevreden of weinig betrokken klanten op te sporen.

Maar, zoals altijd, moeten de meest effectieve klantendienst apps menselijk contact inhouden, al is het maar als laatste redmiddel.

Ben je op zoek naar een bepaalde klantendienst? Bekijk hieronder een aantal grote klantendiensten die je kunt bereiken:

Ballonvaart met C-Air

Temse staat vooral bekend om de Schelde, boelwerf en zijn prachtige ligging. Daarom laten wij onze klanten graag genieten van een ballonvaart in Temse. Zelf zijn we van Sint-Niklaas, de ballonstad bij uitstek.

Al onze vluchten gebeuren in het Waasland. Uiteraard is dit niet de enige regio waar we deze vluchten organiseren en gaan we ook frequent naar de volgende provincies: Antwerpen, Vlaams-Brabant, Limburg en West-Vlaanderen.

Een ballonvaart in Oost-Vlaanderen blijft toch onze favoriet. Dit komt door de prachtige bezienswaardigheden zoals: Gent, het Meetjesland, Vlaamse Ardennen, de muur van Geraardsbergen, de grote markt van Sint-Niklaas en nog zoveel meer.

Een ballonvlucht boeken in tijden van Corona?

Veel mensen vragen zich af is het nu nog mogelijk om een ballonvaart in Temse uit te voeren in tijden van Corona? Het antwoord is “JA”. Wij  zorgen voor mondmaskertjes, dat al ons materiaal goed ontsmet wordt zowel voor als na de ballonvlucht.

Wat is de kostprijs voor een luchtballonvaart?

De kostprijs van een ballonvaart komt op 139 euro per persoon, als je liever verkiest om een privé vlucht te doen dan betaal je voor 2 personen 300 euro per persoon. De vlucht op zich duurt circa 1 uur gevolgd door een glaasje champagne. Verkies je liever om te ballonvaren vanuit Antwerpen, Vlaams-Brabant of Limburg als is mogelijk bij C-Air ballonvaarten.

Vanaf welke opstijglocaties in Oost-Vlaanderen kunnen we vertrekken?

In Oost-Vlaanderen hebben we tal van opstijglocaties. Temse is inderdaad één van onze favoriete opstijglocaties. Naast Temse stijgen we uiteraard ook geregeld op vanuit onze thuisbasis Sint-Niklaas.

De Vlaamse ardennen is ook een prachtige regio om je ballonvlucht te laten vertrekken. We stijgen op vanuit Geraardsbergen, Zottegem, Oudenaarde en Ninove. Uiteraard is het ook mogelijk om een ballonvaart te boeken boven Gent.
Neem even een kijkje op onze website en kies zelf vanuit welke regio je je ballonvaart wil laten vertrekken. Kortom een ballonvaart in Oost-Vlaanderen is een echte aanrader die je niet wilt missen.

http://www.ballonvaart-vlaanderen.be

Geniet van een fantastische organisatie van uw bedrijfsevenement

Staat u aan het hoofd van een bedrijf? Dan weet u dat er jaarlijks wel eens een bedrijfsevenement of personeelsfeest op de planning staat. Naast uw al zo drukke agenda, moet u de organisatie van dat bedrijfsevenement ook nog op tijd zien te regelen. Heeft u hier geen tijd voor? Dan kunt u JADA Events uit Antwerpen inschakelen. Dit professionele evenementenbureau is gespecialiseerd in het organiseren van onvergetelijke evenementen en feesten. U kunt de organisatie van uw volgende bedrijfsevenement dus met een gerust hart overlaten aan deze expert.

Organisatie op maat van uw bedrijf

Deze specialist zorgt ervoor dat de organisatie van uw bedrijfsevenement volledig op maat van uw onderneming is. U kunt dus rekenen op een spetterende editie waar nog lang over nagepraat zal worden. Bij de organisatie van een bedrijfsevenement komt enorm veel kijken. Het is dus een goed idee om dit over te laten aan een echte specialist. De vakkundige medewerkers van dit evenementenbureau zorgen ervoor dat het ontvangst, de catering en de aankleding van de locatie tot in de puntjes uitgewerkt zijn. Het maakt niet uit of u deze expert inschakelt voor de organisatie van een bedrijfsevenement van 10 of 10.000 gasten, niets is te veel en elke uitdaging wordt aangegaan. Heeft uw bedrijf vestigingen in het buitenland en wilt u die werknemers ook laten meegenieten? Dan neemt deze expert ook de organisatie voor het bedrijfsevenement op die locatie voor zich.

Ontdek wat deze specialist voor u kan betekenen

Bent u op zoek naar een professional die u de organisatie van uw bedrijfsevenement uit handen kan nemen? Neem dan contact op met JADA Events uit Antwerpen en ontdek wat deze expert voor u kan betekenen. Heeft u specifieke vragen of opmerkingen? Neem dan gerust telefonisch contact op, of vul het contactformulier in. De enthousiaste medewerkers staan u graag te woord en vertellen u meer over de mogelijkheden van de organisatie van uw aankomend bedrijfsevenement.

https://jada-events.be/

Werk doeltreffender en efficiënter met een integratie tot een platform

In een bedrijf of onderneming is het altijd fijn om gestroomlijnd te werken. U wilt dat iedereen binnen hetzelfde systeem zit en dat informatie snel wordt doorgegeven aan uw medewerkers. Zo verbetert u interne processen en gaat u vlotter aan het werk. Bij Datacon beschikken ze over de middelen en het personeel om voor een integratie van al uw werkzaamheden tot een platform te bieden. Integration platform as a service of iPaaS is hierin het sleutelwoord. Door jaren te specialiseren op dit vlak, heeft dit bedrijf de middelen om uw onderneming een duwtje in de rug te geven. Daarnaast krijgt u ook een veel beter beeld van het totaalproces en kunt u gericht ingrijpen om verbeteringen aan te brengen.

Een investering die snel oplevert

Bij een integratie tot een platform merkt u dat u allerlei processen kunt bundelen tot een handige toepassing. Zo is dat niet alleen mogelijk intern, binnen de verschillende afdelingen en werkzaamheden in uw bedrijf, maar ook extern met uw partners en klanten. Door partnerprocessen te automatiseren wordt bijvoorbeeld een onboarding veel makkelijker te realiseren. Daarbij krijgt u de mogelijkheid om met meerdere partners samen te werken. Een betere klantenstructuur wordt ook bereikt door applicaties van hen te implementeren in de werking van uw systemen. Uw product kan zo gericht verbeterd worden op basis van een directe terugkoppeling van de klant. Datacon maakt het u zo gemakkelijk mogelijk.

Heeft u interesse?

Ziet u het zitten om gebruik te maken van de integratie van al uw processen tot een platform? Dan bestaat er geen betere specialist dan Datacon. Neem contact op met het ervaren en enthousiaste team van dit bedrijf en laat u informeren over de vele mogelijkheden. U zult snel merken dat er vele voordelen te behalen vallen met de diensten die zij aanbieden. Daarom is deze kans zeker het grijpen waard!

https://www.datacon.be/

Een betrouwbare hypotheekadviseur in de buurt van Utrecht

Een goede hypotheekadviseur in de regio Utrecht denkt met u mee, van de oriënterende fase tot de daadwerkelijke aanvraag van een hypotheek. Bent u op zoek naar een nieuwe woning, of wilt u uw eerste woning gaan kopen? Rondom hypotheken wordt van alles beloofd, maar de realiteit is zelden zo eenduidig. Met hulp van Oscar Prent Assurantiën BV, een ervaren hypotheekadviseur nabij Utrecht, weet u zeker dat u een hypotheek krijgt die aansluit bij uw financiële situatie. Daarmee komt het huis van uw dromen weer een flinke stap dichterbij.

Kies voor een hypotheekadviseur die met u meedenkt

Waar kunt u terecht voor betrouwbaar en compleet advies rondom hypotheken? Wie op internet zoekt naar hypotheekadvies, leest de mooiste verhalen. Maar gaandeweg worden er zaken genoemd als “kosten koper”. Hoe weet u zeker dat er geen verborgen kosten om de hoek komen kijken? En is de Nationale Hypotheekgarantie iets waar u voor in aanmerking komt? Op deze vragen – en nog veel meer – kan een hypotheekadviseur in de buurt van Utrecht u antwoord geven. Door een expert te raadplegen en mee te laten denken, weet u zeker dat u de hypotheek krijgt u die bij u past. En daarmee wordt het kopen van een huis een stuk overzichtelijker en gemakkelijker.

Weet precies waar u aan toe bent

Het aanvragen van een hypotheek is niet iets dat u zomaar doet. Omdat het om grote bedragen gaat, is het een fijn gevoel als u een goed overzicht heeft, en niet voor verrassingen komt te staan. Een hypotheekadviseur zet het allemaal voor u op een rijtje. Het administratieve gedeelte kan u bovendien voor een groot gedeelte uit handen genomen worden: u hoeft daarvoor alleen de juiste documenten en gegevens in te dienen. Zo wordt het aanvragen van een hypotheek gemakkelijker én overzichtelijker en financiert u het huis dat u op het oog heeft.

https://opabv.nl/

Originele visitekaartjes ontwerpen en laten drukken

Visitekaartjes drukken 

Visitekaartjes zijn de perfecte manier om een goede indruk achter te laten op je klanten. Als primaire reden zijn visitekaartjes natuurlijk handig omdat je  zo je contactgegevens op een makkelijke manier achterlaat bij een klant. Daarnaast is het een professionele manier. Het laat aan je klanten zien dat je er serieus mee bezig bent. Het straalt professionaliteit uit.

Personaliseren van visitekaartjes

Het mooiste visitekaartje is natuurlijk het kaartje dat je zelf hebt gepersonaliseerd. Tegenwoordig kunnen steeds meer dingen via het online weg geregeld worden, zo ook visitekaartjes drukken. Visitekaartjes drukken kan op twee manieren. Digitaal drukken en offset drukken. Bij digitaal drukken zijn de opstartkosten per opdracht lager en is de levertijd meestal sneller. Een ander groot voordeel van digitaal visitekaartjes drukken is dat u de keuze heeft uit tien verschillende soorten papier. Daarnaast kunt u een eigen formaat invullen. Als extra kunnen de hoeken afgerond worden, de kaartjes voorzien worden van laminaat of perforatielijn en kunnen de kaartjes genummerd worden.

Bij offset drukken worden er opdrachten van meerdere klanten gecombineerd. Dit heeft als voordeel voor jou dat de kosten verdeeld worden over meerdere partijen en dit heeft als gevolg dat je een goedkope bestelling hebt en tegelijkertijd een grote oplage visitekaartjes. Offset drukken wordt meestal pas gedaan vanaf 1000 stuks, dit is zo omdat het rendement anders niet hoog genoeg is. Bij offset drukken zijn er in tegenstelling tot digitaal drukken niet veel mogelijkheden. Bij offset drukken kunt je maar kiezen uit twee papiersoorten. Daarnaast zijn er enkele standaard formaten te kiezen. Het nadeel van offset drukken is dat het langer duurt dan digitaal drukken. Wil je dus snel je visitekaartjes in huis hebben? Kies dan voor digitaal drukken!

Contact opnemen met het bedrijf

Als je visitekaartjes wilt laten drukken dien je een goed bedrijf te zoeken. Hierbij is het verstandig om te letten op de service en de randzaken. Zo wil je natuurlijk ruime keuze hebben uit soorten papier, formaten etc. Daarnaast wil je natuurlijk als er wat is snel contact op kunnen nemen met het desbetreffende bedrijf. Goede contactgegevens en bereikbaarheid is dus een ding waar je rekening mee moet houden.  Zoals eerder verteld hangt de levertijd af van de methode die je kiest. Digitaal drukken is sneller, offset drukken is iets langzamer.

https://www.dwcprint.nl/drukwerk/visitekaartjes-drukken

Eigen klusjesdienst in Limburg

Omdat het meestal zeer duur is voor KMO’s om een eigen klusjesdienst te hebben, hebben weinigen er zelf nog een. Toch heeft elke KMO wel eens een aantal klussen die uitgevoerd moeten worden.

Daarom is Bedrijfsklussen Tom Toelen op zoek gegaan naar een oplossing. KMO’s uit de regio van Limburg kunnen Bedrijfsklussen inhuren om een aantal klussen uit te voeren. Ook kunnen zij Bedrijfsklussen inhuren voor regelmatig terugkerende klussen.

Voor welke klussen kan je Bedrijfsklussen in Limburg inhuren?

 • Kleine herstellingswerken
 • Kleine sanitair werken
 • Kleine elektriciteitswerken
 • Onderhoudswerken
 • Opkuis voor verkoop of na verhuur
 • En nog veel meer …

Voor nog meer informatie kan je altijd eens een kijkje nemen op onze website, daar vindt u ook al onze contactgegevens terug.

Bedrijfsklussen Tom Toelen werkt in alle gemeenten van de provincie Limburg, zoals: Hasselt, Genk, Maaseik, Tongeren, Maasmechelen, Beringen, …

http://www.bedrijfsklussen.be/Klusjesdienst-Limburg.html

Schoonmaakbedrijf Antwerpen

Bij Group-F kan u terecht voor drie uitstekende dienstverleningen. Group-F staat als schoonmaakbedrijf in Antwerpen in voor het onderhoud van uw bedrijfsruimtes. Een professioneel team van onderhoudsmedewerkers garandeert een perfecte schoonmaak van uw bedrijf, kantoor of showroom, en ook voor andere onderhoudswerken kan u een beroep doen op Group-F. In overleg met de klant wordt een programma opgesteld, perfect aangepast aan de noden van het bedrijf. Ook met de timing en het budget wordt steeds rekening gehouden. Particulieren in Antwerpen die op zoek zijn naar huishoudhulp kunnen ook bij Group-F terecht.

Voor hen is er poets- en andere huishoudhulp en een strijkdienst met dienstencheques. Deze dienstencheques zijn een budgetvriendelijke en fiscaal interessante manier om van huishoudhulp te genieten, voor alle soorten gezinnen. Zorgvuldig geselecteerde en opgeleide medewerkers helpen bij het schoonmaken, koken, boodschappen doen, wassen en strijken en ook kleine klusjes in en rond het huis kunnen opgeknapt worden.

Naast schoonmaak voor gezinnen en bedrijven verhuurt Group-F ook hoogwerkers voor allerlei doeleinden. Voor alle werken op hoogte heeft Group-F het juiste materiaal: spin hoogwerkers, zelfrijdende hoogwerkers, hoogwerkers op vrachtwagen en schaarliften. Ramen wassen, een dak renoveren, schilderwerken, aanbrengen van reclamepanelen zijn maar enkele van de werkzaamheden waarvoor een goede hoogwerker nodig zijn.

U kiest bij Group-F het juiste materiaal en zo bent u goed vertrokken om de klus te klaren. Of u nu bij de verhuurdienst of bij de schoonmaakafdeling moet zijn, bij Group-F wordt u altijd geholpen door een team van gedreven en ervaren medewerkers. Op de website van het bedrijf vindt u alle nodige informatie terug.

http://www.group-f.be/cleaning/

ZAKELIJKE DSL VERBINDINGEN

BEKIJK & VERGELIJK HET ZAKELIJK DSL INTERNET AANBOD

Zakelijk DSL Internet via de telefoonlijn van Comsave is de ideale manier voor bedrijven om voordelig online te zijn. Met snelheden tot wel 50MBit/s is zakelijk DSL internet perfect voor de kleinere bedrijven of start-ups. Deze internet oplossing is perfect voor start-ups en kleinere bedrijven wanneer een supersnelle internet verbinding niet nodig is of als de bedrijfslocatie geen Glasvezel & COAX/kabel internet aansluitingen heeft.

Comsave vergelijkt alle aanbieders en abonnementen. Een aansluiting is snel geregeld.
Doe hier de postcodecheck.

DSL INTERNET VERBINDINGEN

DSL is een goedkope internetoplossing die perfect is voor kleinere bedrijven of start-ups. Door middel van een modem wordt de verbinding tot stand gebracht. Met de DSL internet verbinding is een online WIFI netwerk, Telefonie(VOIP) en IP VPN zo geregeld tegen lage kosten.

 

Kijken nu naar de mogelijkheden voor Zakelijk Internet via een DSL, Glasvezel of Kabel verbinding voor uw bedrijf!

WAT IS DSL PRECIES?

DSL internet is een verzamelnaam voor ADSL, VDSL en SDSL. Via een telefoonverbinding van koperdraad wordt datacommunicatie mogelijk gemaakt. Bij ADSL is de snelheid waarmee een internetgebruiker gegevens ontvangt groter dan de snelheid waarmee diegene gegevens verstuurt (asymmetrisch). Bij de SDSL zijn deze snelheden gelijk (symmetrisch).

 

http://aanbod.comsave.nl