De eerste pagina
Image default
Auto

Wat is carwrappen?

Wat is carwrappen?

Carwrappen is in Nederland nog een relatief onbekend verschijnsel en de kans is daarom ook groot dat u hier nog nooit van gehoord hebt. Daarom is het goed om eerst eens nader op dit fenomeen in te gaan. Bij carwrappen wordt de hele auto ingepakt in een speciaal soort folie. Hiervoor worden eerst koplampen, stootstrips, deurklinken en dergelijke verwijderd. De folie wordt vervolgens aangebracht en gefixeerd. Doordat deze ook altijd weer goed te verwijderen is, is het resultaat dus niet permanent.

 

Waarom carwrapping?

Er zijn mensen die het uiterlijk van hun auto niet zo mooi vinden. Bijvoorbeeld omdat ze graag eens een wat spannendere kleur willen of een bijzonder ontwerp erop aan willen laten brengen. Dit kan natuurlijk gedaan worden door de lak over te laten spuiten, maar dit is een zeer permanente oplossing. Bij carwrapping kunt u ook het complete uiterlijk laten veranderen, maar hebt u als voordeel dat de folie altijd weer verwijderd kan worden. Dit maakt de auto weer veel beter verkoopbaar. Ook zijn er mensen die een logo aan willen laten brengen, omdat ze hun voertuig willen gebruiken als bedrijfsauto. Ook dan is carwrappen een goede oplossing. Stickers zorgen namelijk nogal eens voor verkleuringen in de lak, waardoor de contouren ervan ook na verwijdering vaak zichtbaar blijven.

 

Voordelen van carwrappen

Er zitten dus heel veel voordelen aan carwrappen:

  • kiest u voor folie, dan kan deze altijd weer verwijderd worden waardoor het oorspronkelijke uiterlijk weer terugkomt en de auto goed verkoopbaar is
  • er zijn zeer veel verschillende mogelijkheden wat betreft verandering van kleur en ontwerp
  • u hebt geen last van verkleuringen in de lak
  • uw autolak is beschermd tegen weersinvloeden en kleine krasjes ontstaan veel minder snel

Er zijn dus heel veel redenen waarom u beter kunt kiezen voor carwrappen dan voor stickers of voor overspuiten.

http://www.mondice.nl/carwrapping/